BIO NA SVADBI? NE DOLAZI U OBZIR

Ugledni neurokirurg vrlo otvoreno o zdravstvenom stanju Michaela Schumachera

08.10.2024 u 08:00

Bionic
Reading

Nekoliko britanskih tabloida, i njemački magazin Bild prije desetak dana objavili su da je Michael Schumacher bio na vjenčanju svoje kćerke Gine Marije održanom na Mallorci, ali ugledni finski neurokirurg Jussi Posti tvrdi da je takvo što malo vjerojatno.

Nakon što su neki mediji prenijeli informaciju, ali bez ijednog konkretnog dokaza, odnosno fotografije, finski neurokirurg osporava navedenu informaciju da je Michael prisustvovao svadbi.

Dr. Jussi Posti, zadužen za odjel neurokirurgije i traumatske ozljede mozga u Sveučilišnoj bolnici Turkuu (Finska), sumnja da je legendarni Schumacher dovoljno dobro i da je mogao prisustvovati vjenčanju.

'Ako je u njegovoj kući izgrađena bolnica, čini se da je on tu provodio većinu vremena', navodi Posti za list Iltalehti.

Finski liječnik tvrdi da Schumacher na osnovu dostupnih informacija, ne vodi baš aktivan život.

'Sve ukazuje na to da se ne osjeća dobro. Kao bolesnici na krevetu, većina ljudi postaje toliko slaba i nepokretna da ih više nije moguće izvući iz kreveta nakon toliko godina', tvrdi Posti, dajući medicinski argument o Schumacherovom mogućem stanju.

'To sugerira da je vjerojatno u istom stanju u posljednjem desetljeću. Sumnjam da se išta iznenada promijenilo u ovoj fazi. Pacijenti oporavljaju ono što mogu oporaviti do dvije godine, a onda se obično utvrđuje nivo oporavka. U suštini, ove vrste pacijenata su u najboljem slučaju vrlo eksperimentalni modeli', kaže Finac o oporavku od trauma poput one koju je Schumacher doživio.

Posti kaže da je pročitao da sedmerostruki svjetski prvak komunicira očima.

'Postoji nekoliko posljedica oštećenja mozga. Na primjer, povreda može učiniti da pacijent ne želi komunicirati ni s kim osim sa svojom užom obitelji. Može se dogoditi i da nitko osim njegove uže obitelji ne može dovoljno stimulirati pacijenta da komunicira na smislen način', dodaje finski liječnik.