MAXTV PRVA LIGA - 28. KOLO

Ulog je velik; 'Lokosi' za Europu, a Osijek za spas!

10.04.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Prvu utakmicu 28. kola MAXtv Prve lige u petak (18 sati, Arenasport) u Kranjčevićevoj igraju Lokomotiva i Osijek

Teško su stradali Lokosi u posljednjem kolu kod kuće protiv Zadra. Prvo poluvrijeme nije dalo naslutiti takav rasplet, no prvo autogol Bartoleca pa tri penala dosuđena za Zadrane u svega desetak minuta usmjeravaju utakmicu prema katastrofi Ivkovićeve ekipe. Govorio je on poslije kako ih je pogodio 'tsunami', no realno veće štete nije bilo. Hajduk je izgubio svoj dvoboj od Splita, pa su oni ostali trećeplasirani.

'Danas nas očekuje još jedna u nizu od domaćih utakmica s protivnikom koji se bori za goli život. A takve utakmice su izuzetno teške za sve protivnike, ne samo za nas nego i za veće momčadi', započeo je Ivković najavu današnjeg susreta pa nastavio:

'Protiv takvog protivnika moramo ući maksimalno koncentrirano te maksimalno trkački raspoloženo. Moramo biti borbeni i agresivni, ne smijemo se dovesti u tešku situaciju da neki momentalni pozitivni rezultat Osijeka ih digne i da im da krila.'

Što se tiče sastava momčadi, zbog ozljeda nema ozlijeđenih Šovšića, Addyja i Doležala.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Sustav ostaje klasičnih 4-3-3. Ponovit ćemo da se najslabijim dijelom ekipe čini obrambena četvorka, dok bi u sredini terena Andrijašević i Leko trebali donijeti određenu dozu iskustva i mirnoće. Napadački tercet Rukavina, Gržan i Kolar prije svega odlikuje brzina te traženje lopte u prostor.

'Ovo je utakmica koju bi mogao presuditi Ante Rukavina. On je takav igrač, najbolji u ovakvim situacijama', izdvojio je Ivković jednog svog igrača.

Osijek je porazom u Koprivnici nastavio niz loših rezultata. Pali su opet na posljednje mjesto, a jedna od rijetkih pozitivnih stvari koja se može danas izdvojiti jest sjećanje na lanjsku sezonu. Tada su isto bili u teškoj situaciji, a onda gostujućom pobjedom protiv Lokomotive započeli seriju pozitivnih rezultata zahvaljujući kojima su ostali u ligu. Nadaju se gosti reprizi...


Nakon što je trener Šušak nahvalio domaću momčad osvrnuo se na ciljeve svoje ekipe:

'Mi više nemamo baš nikakav prostor za bilo što osim za igru s naglašenom željom za pobjedom. Idemo u Zagreb s tom nakanom, jer s tri boda bismo svoju situaciju bitno poboljšati.'

Luta Šušak tražeći najbolji sastav, pa tako i danas treba očekivati poneku promjenu. Sigurno neće biti stopera Laštre zbog kartona, a zbog loše forme su kod kuće ostali i veznjaci Vukobratović i Kurtović.

'Zapelo je s našom efikasnošću. Moramo to već danas poboljšati, a da bismo u tome uspjeli moramo u momčadi imati više igrača sklonih napadu. Naš vezni red i udarni dvojac u vršku napada će biti posložen prema tim kriterijima', poručio je Šušak.

Odluka ne čudi, u zadnje četiri utakmice su zabili jedan gol. Nastave li tako, nagodinu će igrati u nižem rangu...