REPREZENTATIVAC

Umjesto Kramarića, u Rijeku stigao Albanac Balaj

08.01.2015 u 14:59

Bionic
Reading

Albanski reprezentativni 23-godišnji napadač Bekim Balaj potpisao je u četvrtak dvoipolgodišnji ugovor s Rijekom, stoji na web-stranici prvoligaša s Kantride.

Balaj dolazi u Rijeku iz Slavije iz Praga, samo dan nakon što je najbolji strijelac Prve HNL Andrej Kramarić i službeno napustio riječke redove i potpisao za Leicester City.

'Od kada su mi rekli da postoji interes Rijeke bio sam siguran da želim doći na Kantridu. O Rijeci znam mnogo, pratio sam rezultate u Europa ligi, znam podosta i o HNL-u budući da je ovdje igralo dosta albanskih nogometaša. Nadam se da ću igrati dobro, ispuniti očekivanja trenera i da će jednog dana navijači Rijeke po dobrome pamtiti moje ime', rekao je Balaj nakon liječničkog pregleda i potpisa ugovora.

Balaj je rođen u Skadru, karijeru je počeo u matičnoj Vllazniji a prije dolaska na Kantridu nastupao za turski Genclerbirligi, Tiranu, Spartu Prag, poljsku Jagielloniju i Slaviju Prag. Za seniorsku reprezentaciju Albanije odigrao je osam utakmica i postigao jedan pogodak, i to onaj u možda najvećoj pobjedi Albanaca na gostovanju kod Portugala (1-0) u kvalifikacijama za Euro 2016. Istakao se i na prekinutoj utakmici u Beogradu između Srbije i Albanije, kada je oteo zastavu Velike Albanije iz ruku srpskog reprezentativca Stefana Mitrovića.