PICHICHI

Utrpao četiri komada Real Madridu i prvi je topnik La Lige. Ovo je hit-igrač Europe

20.05.2024 u 11:29

Bionic
Reading

Norveški reprezentativac odigrao je utakmicu karijere protiv prvaka i sada vodi u utrci za Pichichi trofejem ispred Artema Dovbika, Judea Bellinghama i Roberta Lewandowskog

Villarreal i Real Madrid sinoć su odigrali možda i najzabavniju utakmicu u španjolskoj La Ligi ove sezone. Na Estadio de la Ceramica završilo je 4:4, a apsolutni heroj utakmice bio je Villarrealov napadač Alexander Sørloth koji je s četiri komada torpedirao novog španjolskog prvaka.

Sørloth je time postao i prvi strijelac lige te vodeći u utrci za slavnim Pichichi trofejem, koji se dijeli najboljem topniku La Lige. Norveški reprezentativac sada je na brojci od 23 gola u 33 prvenstvena ogleda, dva više od Artema Dovbika, tri od Judea Bellinghama i četiri od Roberta Lewandowskog.

Sørloth je svakako jedno od najvećih iznenađenja sezone, iako je i lani u dresu Real Sociedada pokazao koliko je dobar; zabio je 16 komada u svim natjecanjima, 12 u La Ligi. Ali ove sezone je apsolutni hit i sada je blizu toga da postane prvim golgeterom španjolske lige.

Od 2010. do danas to je uspjelo samo velikanima; Leo Messi, Cristiano Ronaldo dominirali su godinama, a u posljednje dvije naslijedili su ih Karim Benzema i Lewandowski.

Više statistika OVDJE

Standings provided by Sofascore