NOGOMET U DRUGOM PLANU

Užasne scene zaprepastile sve: Samo sam želio znati je li mi obitelj dobro...

15.09.2017 u 10:22

Bionic
Reading

U posljednjem susretu 1. kola Europske lige Arsenal je na stadionu Emirates pobijedio Koln 3:1, no ta utakmica je izazvala najviše pozornosti zbog gostujućih huligana

Naime, dvoboj je zbog divljanja njemačkih navijača kasnio više od sat vremana, a čak je postojala opasnost da se utakmica niti ne odigra.

'Bilo je to zaista teško gledati. Bilo je jako neugodno, jer nismo znali hoćemo li uopće igrati ili ne, a svi smo željeli da se utakmica održi', pričao je njemački branič Per Mertesacker koji nosi dres Arsenala.

  • +17
Arsenal - Köln, 1 . kolo Europske lige 2017/18. Izvor: Reuters / Autor: STRINGER

'Samo sam želio znati je li mi obitelj dobro, je li sigurno stigla na stadion ili je ostala kod kuće. Osjećaji su bili pomiješani', dodao je stoper 'topnika'.

Autor: YouTube

Do gužve je došlo kada je više od 20.000 navijača Kolna pokušalo ući na stadiona premda je njemački klub dobio svega 3.000 ulaznica. Policija je uspjela zadržati gostujuće navijače, ali su Nijemci probili kordon, srušili ogradu i potukli se s policijom i zaštitarima. Dio ih je uspio bez ulaznica ući na stadion, gdje je došlo do novog sukoba sa zaštitarima. Kako prenose mediji nekoliko tisuća navijača Kolna se uspjelo probiti na stadion bez ulaznica.

  • +3
Navijači Koelna nasilnim probojem izazvali odgodu Izvor: Reuters / Autor: JOHN SIBLEY

Inače, njemački mediji osudili su ovakvo ponašanje Kölnovih navijača. U svojim izvještajima spominju riječi sramota, a izgrednike nazivaju idiotima.

Podsjećamo, gostovanje u Londonu prva je europska utakmica Kolna nakon skoro 20 godina što je izazvalo euforiju među navijačima njemačkog kluba.

Autor: YouTube

Spomenimo kako je Arsenal pobijedio 3:1 premda je na poluvremenu gubio 0:1. Gosti su poveli u 9. minuti golom Cordobe nakon velike pogreške Davida Ospine. Vratar Arsenala je očajno ispucao loptu, što je iskoristio Cordoba i zabio s više od 35 metara.'Topnici' su u drugom dijelu zaigrali daleko bolje i okrenuli su rezultat golovima Kolašinca (49), Sancheza (67) i Bellerina (82).

U drugom susretu iz skupine H Crvena zvezda i BATE Borisov su u Beogradu odigrali 1:1.