VN ITALIJE U MONZI

Valtteri Bottas najbrži na sprint kvalifikacijama, ali u nedjelju zbog kazne starta kao zadnji pa je 'pole position' pripao Maxu Verstappenu

11.09.2021 u 17:45

Bionic
Reading

Subotnje poslijepodne na Velikoj nagradi Italije u Monzi donijelo nam je drugi test novog formata – sprint kvalifikacija

Sprint kvalifikacije prvi smo put vidjeli na Silverstoneu, kada je pobjednik bio Max Verstappen u Red Bullu, no ovoga puta Nizozemac nije imao rješenje za brzinu Mercedesovog bolida i kratku kvalifikacijsku utrku na 18 krugova dobio je Valtteri Bottas.

Međutim, Verstappen može biti prilično zadovoljan jer je na startu skočio s trećeg na drugo mjesto, dok je njegov najveći suparnik u borbi za naslov, Lewis Hamilton, loše startao i pao na petu poziciju, na kojoj je i ostao, piše gp1.hr.

Osim toga, Bottas ima kaznu i startat će u nedjelju sa začelja zbog promjene pogonske jedinice, što znači da Nizozemac nasljeđuje prvo startno mjesto.

Treći je ciljem prošao Daniel Ricciardo u McLarenu, četvrti njegov momčadski kolega Lando Norris. Tragičar sprint kvalifikacija ovoga je puta bio Pierre Gasly, koji je morao odustati već nakon nekoliko zavoja, a startao je s odličnog šestog mjesta.

  • +16
Formula 1, VN Nizozemske Izvor: EPA / Autor: REMKO DE WAAL