rukometna LP

Vardar usred Zagreba održao rukometnu lekciju hrvatskom prvaku

23.03.2019 u 22:03

Bionic
Reading

Rukometaši hrvatskog prvaka, PPD Zagreba, bili su domaćini Vardaru u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, ali s obzirom na težak poraz (18:27), čini se da je posve izvjesno kako će Vardar proći u četvrtfinale

PPD Zagreb je ove sezone pobjeđivao Vardar, a na krilima lijepo popunjene Arene Branko Tamše i njegovi igrači nadali su se da mogu nešto napraviti protiv osvajača Lige prvaka iz 2017. godine.

Međutim, ove subote to je bila nemoguća misija. Protiv jednog od najboljih europskih sastava sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu, koje su gosti dobili sa osam golova prednosti (14:6). Do kraja susreta za makedonski sastav to je bilo samo odrađivanje posla.

  • +10
Osmina finala rukometne Lige prvaka, PPD Zagreb - Vardar Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji su bili hrvatski reprezentativac Igor Karačić i Latvijac Dainis Krištopans sa po pet golova, dok je drugi hrvatski rukometaš Ivan Čupić zabio tri. Na golu je briljirao vratar Dejan Milosavljev sa 14 obrana.

Inače, najveću pozornost privukao je latvijski div Dainis Krištopans, sa svojih 215 centimetara, koji je opet pokazao da je najbolji desni vanjski na svijetu. U prvih 20 minuta utrpao je četiri gola. Latvijac je već osigurao transfer u novi klub te će od sljedeće sezone bombardirati po Francuskoj u dresu PSG-a. Utakmicu je završio sa pet golova.

Kod Zagreba David Mandić postigao je pet, a Luka Mrakovčić tri pogotka.

Uzvratni susret na rasporedu je 30. ožujka u Skoplju.