Halil Umut Meler

Vatrenima sudi sudac zbog kojeg je prekinuto tursko prvenstvo, fizički je napadnut

03.09.2024 u 21:04

Bionic
Reading

Halil Umut Meler, turski sudac koji će suditi utakmicu između Portugala i Hrvatske u prvom kolu Lige nacija, privukao je pažnju javnosti zbog incidenta u turskoj Superligi.

Na utakmici između Ankaragücüa i Rizespora u prosicu prošle godine predsjednik Ankaragücüa, Faruk Koca, fizički je napao Melera.

Koca je utrčao na teren, a pratili su ga i brojni navijači. Šakom je udario Halila Umuta Melera u lice uslijed čega je ovaj pao na travnjak, a potom je 37-godišnji djelitelj pravde primio još nekoliko udaraca, vrlo vjerojatno od navijača.

Ovaj incident doveo je do privremenog prekida turskog prvenstva na tjedan dana. Koca je brzo uhićen i izbačen iz nogometa nakon što se ispričao za svoj postupak.

Meler je ugledan sudac koji je na Euru sudio tri utakmice, a njegova zadnja velika međunarodna utakmica bila je uzvratni meč play-offa Lige prvaka između Salzburga i Dinama iz Kijeva.

U Lisabonu će mu pomagati sunarodnjaci Kerem Ersoy i Ibrahim Çaglar Uyarcan, dok će ulogu četvrtog suca imati Arda Kardeşler. VAR tehnologiju će nadzirati Bastian Dankert iz Njemačke, a pomoćnica AVAR-a bit će Katrin Rafalski, također iz Njemačke.