LIGA NACIJA

Budimir najavio Portugal i otkrio tko je među Vatrenima bio skupljač lopti

03.09.2024 u 19:00

Bionic
Reading

Želimo ostati u A Ligi nacija, kazao je za web-stranicu HNS-a uoči susreta s Portugalom na startu nove sezone Lige nacija hrvatski napadač Ante Budimir

Hrvatska protiv Portugala igra u četvrtak u Portugalu, a napadač Osasune Ante Budimir raduje se novim akcijama koje su pred Vatrenima.

  • +34
Trening hrvatske nogometne reprezentacije, 2.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Osjećam se dobro, sretan sam što sam ponovno ovdje. Iza nas je veliko natjecanje na kojem, nažalost, nismo ostvarili cilj i teško nam je zbog toga, ali u životu i pogotovo nogometu sve dolazi brzo te je pred nama opet veliko natjecanje koje nam je donijelo puno radosti. Znam da nema Vide i Brozovića, oni su se odlučili oprostiti i njihove odluke treba poštivati. Međutim, nismo u krnjem sastavu. Ima i ozlijeđenih, ali zato nas je 23 ili 25 i svatko može dati doprinos. Očekujemo tešku utakmicu u Portugalu, znamo kakav i koliko težak protivnik nas očekuje. Pritom se ne treba vraćati na našu međusobnu prijateljsku utakmicu uoči Eura i uspoređivati te dvije reprezentacije i utakmice. Čeka nas nova utakmica i novo natjecanje, za nas jako važno. Očekujemo teškog i zahtjevnog protivnika, ali želimo i dalje biti u A Ligi nacija', kazao je Budimir, koji je potom iznio zanimljivost o novom igraču u reprezentaciji Igoru Matanoviću.

'Ne poznajem ga previše, ali razgovarali smo i iznenadilo me da mi je prije osam godina skupljao lopte u St. Pauliju. Kao što sam ja na stadionu Radnika u Velikoj Gorici skupljao lopte Modriću, Eduardu i Ćorluki kad su igrali za mladu U-21 reprezentaciju. Smjena generacije nije apstraktan, ali je normalan proces u nogometu. Jedni odu, drugi dolaze, važno da je rezultat tu', zaključio je Budmir.