težak gubitak

Velik udarac za zemlju koja je računala na olimpijsko zlato: Slomljena sam...

27.06.2024 u 12:26

Bionic
Reading

Jamajčanka Elaine Thompson-Herah, jedna od najboljih sprinterica svih vremena, definitivno neće sudjelovati na skorašnjim Olimpijskim igrama u Parizu krajem srpnja.

Ranije je bilo poznato da 32-godišnja Elaine Thompson-Herah neće nastupiti na utrci na 200 metara u Parizu, jer je od te discipline odustala prije jamajčanskih kvalifikacija. Sada je postalo poznato da neće sudjelovati ni na 100 metara, odnosno na Olimpijskim igrama uopće, zbog ozljede Ahilove tetive.

'Slomljena sam što zbog ozljede moram propustiti Olimpijske igre, ali na kraju svega to je ipak sport. Zdravlje je najvažnije', poručila je Thompson-Herah, koja je u karijeri osvojila pet zlatnih medalja na Olimpijskim igrama.

Na prošlim Igrama u Tokiju osvojila je zlatne medalje na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4x100 metara, dok je u Rio de Janeiru 2016. godine također osvojila zlato na 100 i 200 metara, te srebro u štafeti 4x100 metara. Sprinterica se ozlijedila početkom lipnja na mitingu u New Yorku.

'Ispred mene je dug put oporavka. Ali, spremna sam krenuti iz početka, raditi i ponovno se vratiti na sprinterske staze', dodala je sprinterica s Jamajke.

Atletski dio Olimpijskih igara održava se na Stade de Franceu od 1. do 11. kolovoza.