Kreću u veliki shopping

Velikan želi iskoristiti lošu situaciju u Barceloni i iz katalonskog diva dovesti Ivana Rakitića i trojicu njegovih suigrača

18.08.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Manchester United želi od Barcelone kupiti Ivana Rakitića, Samuela Umtitija, Artura Vidala i Ousmanea Dembelea

Barcelona se našla na pragu kolapsa nakon što ju je Bayern ponizio u Ligi prvaka i izbacio iz Europe. Prethodno su od Real Madrida izgubili i španjolsko prvenstvo pa je jasno da se radi o jednoj od najgorih sezona u povijesti kluba. Nešto se mora promijeniti.

Glavom je najprije platio trener Quique Setien, a sada će klub krenuti i u velike izmjene u igračkom kadru. Naravno, kaos u Barci jedva su dočekali ostali velikani koji žele ovu situaciju iskoristiti kako bi jeftino s Camp Noua odveli odlične igrače koji su se jednostavno zasitili katalonskog diva.

Jedan od takvih je i Manchester United koji u Barcelonu ovog ljeta kreće u pravi shopping. Prema pisanju engleskih i španjolskih medija na meti engleskog diva su četvorica igrača među kojima je i Ivan Rakitić. Osim hrvatskog reprezentativca United želi i Samuela Umtitija, Artura Vidala i Ousmanea Dembelea.

Mundo Deportivo piše kako je Barca spremna prodati svakog od navedene četvorice ako ponude budu zadovoljavajuće. Manchesteru u prilog ide i to što Katalonci već neko vrijeme ne računaju na spomenute igrače pa pregovori ne bi trebali biti pretjerano teški.

Rakitić bi tako mogao postati prvi Hrvat u povijesti Manchester Uniteda. Hrvatski reprezentativni veznjak u Barcelonu je stigao još 2014. godine iz Seville za 18 milijuna eura, dok sada vrijedi oko 20 milijuna. Za katalonski klub je odigrao 310 utakmica i zabio 35 golova, te upisao 42 asistencije.