KLASE IZNAD SVIH

'Vettel je postao bolji vozač čak i od Alonsa!'

14.01.2014 u 14:52

Bionic
Reading

Bivši F1 vozač Gerhard Berger smatra da je došlo do smjene na vrhu, kad je u pitanju najbolji vozač današnjice. Za njega je to postao Sebastian Vettel…

Njemački 26-godišnji vozač nanizao je četiri titule u nizu u dominantnom Red Bullu. Iako poneki još uvijek sumnjaju u Vettelove vozačke sposobnosti, 2013. godinu obilježila je njegova gotova savršena vožnja i sve je više onih koji ga smatraju najboljim vozačem svijeta.

'Prije godinu dana za mene je Alonso bio najkompletniji vozač. Ali nakon ove sezone po prvi put stavljam Vettela na prvo mjesto,' izjavio je Gerhard Berger, bivši vozač McLarena, Ferrarija i Benettona.

'Alonso je ove sezone pokazao da nije tako savršen kako se činilo. Nije dobro vodio ekipu u teškim vremenima. Javno je kritizirao Ferrari, što nije bilo produktivno. Pokazao je slabost. Vettel je također imao problema u prvom dijelu sezone, ali je svejedno radio svoj posao.'

'Vettel i Alonso su klasa iznad svih. Iza njih je Raikkonen. Hamilton je jako brz, ali previše ga toga ometa izvan samog utrkivanja. Rosberg? On je podcijenjen, mene je impresionirao. Jednog dana će osvojiti titulu prvaka,' zaključio je Austrijanac.