GOSTIMA SVE

[VIDEO/FOTO] Istra 1961 ostala mušterija od Šibenika; momčad sa Šubićevca četvrti puta ove sezone svladala Puljane

Bionic
Reading

Nogometaši Šibenika u susretu su 34. kola HT Prve lige kao gosti u Puli svladali Istru 1961 sa 2:1

Gosti su do kapitalne prednosti stigli u prvom poluvremenu preko Ivana Delića (26) i Marija Ćurića (45+1-11m), a poraz domaćih u nastavku je ublažio Facundo Caseres (73). Bila je to četvrta pobjeda Šibenčana protiv Istre 1961 ove sezone.

Bio je to izravni dvoboj za osmo mjesto, a Šibenčani su ovom pobjedom dva kola prije kraja ostvarili četiri boda prednosti u odnosu na Puljane koji će najvjerojatnije po šesti put u posljednjih sedam sezona zauzeti devetu poziciju.

Za Šibenik je u prvih 45 minuta odlično funkcionirala desna strana napada preko koje su kreirana oba gola. U 26. minuti su kombinirali Grezda i Šimunović, potonji je ubacio prizemnu loptu na peterac gdje se našao Delić kojemu nije bilo teško pogoditi vrata.

Istra - Šibenik 0:1 (Ivan Delić, 26) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Pred sam kraj prvog poluvremena nespretno je na Grezdu na rubu svog kaznenog prostora startao Rovis koji je istovremeno udario suparnika po nozi i igrao rukom, pa sucu debitantu Čuljku nije bilo teško odlučiti se pokazati na bijelu točku, a siguran izvođač kaznenog udarca bio je kapetan Ćurić.

Istra 1961 - Šibenik 0:2 (Mario Ćurić, 45+1) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Trebao je Šibenik u 60. minuti dobiti još jedan kazneni udarac nakon što je Hujber u svom kaznenom prostoru igrao rukom, ali Čuljak to nije vidio dok je neshvatljivo nijem ostao i sudac zadužen za VAR.

Domaći su uspjeli smanjiti u 73. minuti kada je Hujber prošao po desnom krilu i uputio preizemnu povratnu loptu na 10 metara na koju je natrčao Caseres i vratio nadu Istri u pozitivan rezultat.

Istra 1961 - Šibenik 1:2 (Facundo Caseres, 73) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal

Iako je Istra imala inicijativu do kraja dvoboja, nije uspjela spasiti se poraza.

Osmi Šibenik sada ima 32 boda, tri manje od sedmog Slavena Belupa, a četiri više od devete Istre 1961. 

Na vrhu je Dinamo sa 70 bodova, drugi Hajduk ima 66, a treći Osijek 65.

  • +5
Istra 1961 - Šibenik, 34. kolo HT Prve lige, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Srecko Niketic/PIXSELL
Standings provided by SofaScore LiveScore