SLAVEN - HAJDUK

[VIDEO/FOTO] Iz izvješća delegata: 'Torcida pomoćnog suca prvo pogodila upaljačem, a onda plastičnom sjedalicom'. Zanimljiva izjava policije

12.11.2022 u 23:19

Bionic
Reading

Susret 17. kola HNL-a između Slavena Belupa i Hajduka u Koprivnici bio je prekinut na 20-ak minuta u prvom poluvremenu nakon što je pri vodstvu gostiju od 2-0 linijski sudac pogođen predmetom u glavu. Oglasio se delegat susreta

U 36. minuti na travnjaku je došlo do koškanja kapetana Hajduka Marka Livaje i braniča Slavena Nikole Solde. Nervozni Livaja je dobio žuti karton, ali i nakon opomene je žustro startao prema Soldi, glavni sudac Čulina oštro ga je upozorio, a za to vrijeme se nezadovoljstvo prelilo i na tribinu s navijačima Hajduka pa je jedan neodgovorni pojedinac pogodio linijskog suca Marića predmetom u glavu.

Nakon konzultacija sudačka se postava odlučila povući s terena, ubrzo su travnjak napustili i domaći igrači, pa su hajdukovci ostlai sami. Ipak, nakon nekoliko minuta igrači Slavena vratili su se na teren, a ubrzo su se vratili i suci pa je utakmica ipak nastavljena.

  • +4
Slaven Belupo - Hajduk, 12.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Delegat utakmice Željko Ukić u zapisniku je o nemilom događaju zapisao:

'Gostujuća navijačka skupina Torcida (1200 pripadnika) smještena na južnom dijelu zapadne tribine u prostoru cijeloga ‘C’ sektora, u 36. minuti prilikom prekida igre uvjetovane sudačkom odlukom, počinju bacati više otkinutih sjedalica, polupraznih plastičnih čaša te sitnih predmeta na prostor terena za igru kojom prilikom je pogođen u glavu pomoćni sudac Anto Marić. I to prvi put s upaljačem te odmah nakon toga s otkinutom plastičnom sjedalicom (u trenutku kada je pogođen, sudac se nalazio ispred službenih klupa domaćeg kluba nakon čega je prekinuta igra u trajanju od 10 minuta). Tom prilikom je istome pružena liječnička pomoć. Unutar navedenog vremena održan je Liga sastanak na kojem je pomoćni sudac Anto Marić izjavio da može nastaviti utakmicu. Istom prilikom ovlašteni predstavnici policije su izjavili da nisu u mogućnosti isprazniti dio tribine od kuda su dolazili navedeni incidenti. Svaki dan se mučite sa bolovima u koljenima i zglobovima? Isprobajte ovaj tretman, pomogao je mnogima Također, u 86. minuti ista navijačka skupina uzvikuje ‘Cigane, cigane’ kod sudačke odluke dok u 93. minuti pali jednu baklju koja je dogorjela na istoj tribini. Nakon završetka utakmice i prilikom izlaska s terena, suce su na ulazu u tunel navijači smješteni na središnjem dijelu zapadne tribine gađali plastičnim čašama s pićem i vrijeđali raznim povicima", naveo je delegat.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.