DOBRE VIJESTI SA VIŠNJIKA

Vjerovnici pristaju na nagodbu, KK Zadar izbjegava stečaj!

04.09.2013 u 12:50

Bionic
Reading

Košarkaški klub Zadar je napravio značajan korak prema putu oporavka. Prema informacijama koje smo dobili od direktora kluba Borisa Skroće dosegnuta je brojka od 53 posto vjerovnika koji su pristali na predstečajnu nagodbu.

'Odmah prema Zagrebu uputili zahtjev za predstečajnim ročištem. Nadam se da bi ono moglo biti sazvano za desetak dana. Na ovaj način ispunili smo sve svoje obveze prema Ministarstvu financija i Trgovačkom sudu, no to ne znači da ćemo tu stati. I dalje ćemo kontaktirati vjerovnike i dizati taj postotak', kazao nam je Skroće

Istovremeno ohrabrujuće vijesti za zadarske stižu i s pregovora s čelnim ljudima ABA lige vezano uz zadarski dug za prošlosezonsku pozivnicu.

'Razgovarao sam u Ljubljani s Romanom Liscem. Bio je to vrlo konstruktivan razgovor. Iznio sam mu naše probleme, objasnio što je to predstečajna nagodba i kakva je situacija u klubu. ABA liga će nam izaći u susret, a naša je obveza riješiti problem kojeg smo izazvali i to po završetku predstečajne nagodbe', pojasnio je Skroće.

Istovremeno se popunjava i igrački kadar. Nove dvogodišnje ugovore po principu 1+1 s klubom potpisali Marko Ramljak, Ivan Batur i Ive Ivanov. Uz Marka Cara treninzima se priključio i dojučerašnji igrač Splita Filip Kraljević. Sve je dogovoreno s razigravačem Tonijem Prostranom, a istovremeno se radi na dovođenju inozemnog pojačanja na zahtjevnoj i odgovornoj poziciji jedinice.