pobjednički povratak

Vratio se dio hrvatskih olimpijaca, a među njima zlatna braća Sinković

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 06.08.2024 22:12
  • Objavljeno 06.08.2024 u 22:13
Bionic
Reading

Dio naših olimpijaca večeras se iz Pariza vratio u Hrvatsku, a među njima zlatni Martin i Valent Sinković. U zračnoj luci priređen im je kratki doček, a pravi veliki doček za naše osvajače medalja je sutra na Trgu bana Jelačića od 16.30 sati

Zlatne olimpijce te druge naše sudionike na Olimpijskim igrama, poput gimnastičara i rukometaša, a koji su se danas vratili, dočekali su obitelj i prijatelji.

'Postali ste najuspješniji zagrebački te hrvatski olimpijci, kada su u pitanju ljetne olimpijske igre', istaknuo je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

'Htio bih se zahvaliti svima koji su nam pomagali, a njih je jako puno. Bez te široke potpore bi teško ostvarili ovakve rezultate', rekao je trener zlatnih veslača, Nikola Bralić.

  • +6
Sinkovići osvojili zlato na OI u Parizu, 2.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Hvala svima što ste došli, nismo niti mi očekivali ovako zahtjevnu utrku. Malo tko je vjerovao na nas, ne ljutimo se, turbulentna je bila sezona, nismo se pokazali u prvom dijelu. No vjerovali smo da se možemo vratiti i boriti te ja niti u jednom trenutku nisam posumnjao da se možemo boriti za to zlato. Htio bih još jednom naglasiti da nismo sami tu, tu su i naši drugi olimpijci, pozdravio bih Damira Martina i Aurela Benovića', kazao je MArtin Sinković te naglasio:

'Za njih neću toliko naglašavati, mislim da se nisu toliko susreli s time. Naglasio bih za rukometaše. Mislim da su javnost i mediji dosta oštri prema njima, treba naglasiti da je to mlada ekipa i treba naglasiti da su se oni kvalificirali na Olimpijske igre kroz jako težak turnir. Na tome im im treba čestitati, to nije lako napraviti. Dečki glavu gore, bit će bolje. Sada na Svjetskom prvenstvu kod nas doma ćemo ih bodriti i da će sve biti dobro', zaključio je Martin Sinković.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal