NOVA GENERACIJA

'Vrtić' na Poljudu: Svaka utakmica za Hajduk je uzbuđenje!

16.07.2013 u 12:35

Bionic
Reading

Marko Bencun i Tonći Mujan, dvojica golobradih igrača Hajduka koji u sklopu radikalnog pomlađivanja momčadi i 'oslanjanja na vlastite snage' nose dres splitskog kluba, hrabro su stali pred novinare i najavili početak europske sezone. U četvrtak na Poljud stiže Turnovo, malo poznata makedonska momčad koja je na putovanje prema Splitu krenula već u utorak ujutro - i to autobusom. Dobro će se natruckati

Bencun je drugi dio prošle sezone proveo na posudbi u Primorcu iz Stobreča, no odmah po povratku u Hajduk zabio je gol protiv Zadra. Zadovoljan je jer mu je Igor Tudor pružio priliku, a i sam smatra da je u međuvremenu psihički i fizički sazrio.

'Lakše mi je, opušteniji sam...', priznaje Bencun. Sviđa mu se Tudorov stil koji teži taktici i pas-igri, pa smatra da je Zadar zasluženo pobijeđen. Protiv Makedonaca će, kaže, nastojati odigrati jednako, a cilj je pobjeda bez primljenog gola.

Tonći Mujan (rođen 1995.) najmlađi je Hajdukov prvotimac. Prvoj ekipi Tudor ga je priključio odmah po dolasku u klub, a vjerojatno je pomogao i savjet njegovih pomoćnika Harija Vukasa i Jurice Vučka, koji su mladića dvije i pol godine trenirali u mlađim selekcijama.


'Drago mi je da se forsiraju mladi igrači i dobio sam veliku čast prilikom da igram za prvu momčad. Nadam se da ću se odužiti. Na početku sezone razmišljao sam kako bi bilo lijepo ući u prvih osamnaest i povremeno ulaziti u igru, ali normalno da nakon dvije utakmice ambicije rastu. Želim što više igrati, naravno kako trener odluči', kazao je samouvjereni Mujan. Pitali su ga novinari i ima li tremu uoči prve europske utakmice, pa je spremno odgovorio:

'Svaka utakmica za Hajduk je uzbuđenje!'

Splićani će prvu utakmicu drugog pretkola Europa lige odigrati u četvrtak pred praznim Poljudom, a već u petak će ždrijebom saznati ime mogućeg protivnika u trećem pretkolu.

'Uvijek idemo na pobjedu, bez obzira protiv koga igramo. Ali polako, prvo Turnovo...', nije se Mujan dao navući.