REKAO MU JE DA JE PUKLO...

Wenger priznao: Evo zašto su Arsenal i ozljede sinonimi

16.10.2014 u 22:48

Bionic
Reading

Već puno desetljeće Arsenal pokušava dohvatiti trofej. Često imaju odličnu, povremeno i sjajnu momčad, no kao u nekom lošem filmu svaki put im se ozljedi gomila igrača i usred sezone ambicije splasnu

Arsenalu je izvan stroja trenutno 11 (Rosicky, Koscielny, Ramsey, Gnabry, Wallcot, Giroud, Debuchy Özil, Sanogo, Arteta, Monreal) igrača. Grozna situacija na koju su se navijači topnika već odavno navikli. Svake sezone ista ili slična priča, a najnoviji intervju trenera Wengerea njemačkoj TV postaji beIN Sports otkriva djelić uzroka tog problema.

'Malo uoči poluvremena dvoboja s Chelseajem Mesut Özil mi je prišao i rekao mi da osjeća bol u koljenu. Da je malo prije čuo kako mu je nešto puknulo unutra,' govori Wenger... Da je znao da ga neće imati do Nove godine odmah bi ga izvadio. Ali nije.

'Nije bilo nikakvog prekršaja ili duela i samo sam rekao liječnicima da ga pomno prate. Gubili smo i nisam želio mijenjati kreativce s terena. Još uvijek ne mogu vjerovati da je ligament ozlijedio samo od dodavanja, ali tako je i tu ništa ne možemo promijeniti. Inače baš i ne vjerujem puno u slučajnosti, ali ovo je zaista bilo upravo to,' završava Wenger.

Özil je kroz bol do kraja odigrao tu utakmicu (Chelsea je slavio s 2:0) i ligament je 'otkazao' tri dana kasnije na treningu njemačke reprezentacije. Sjajni veznjak sada mora pauzirati do siječnja. Iako ima 18 godina iskustva u Premiershipu i Arsene Wenger ima još ponešto za naučiti. Primjerice, ako ti igrač kaže da mu je nešto puklo u koljenu - vadi ga van.

Video koji analizira Özilov učinak protiv Chelseaja. Trebao je biti kraći...