ALARM ZA UZBUNU

Za sve koji obožavaju Barcelonu ovo je katastrofa; kako je uopće došlo do toga?

01.02.2018 u 22:04

Bionic
Reading

Barcelona uvjerljivo ide prema naslovu španjolskog prvaka i prihodi kluba nikada nisu bili veći, ali situacija na Camp Nou nije idealna

Prvo zbog čega fanovi katalonskog kluba moraju biti zabrinuti je glasovita omladinska škola La Masija.

Naime, posljednji igrač koji se iz čuvene škole skrasio u prvoj momčadi bio je Sergio Busquets, a nakon njega svoje mjesto pod suncem nisu uspjeli izboriti Denis Suarez i Deulofeu. Jasno je da Barcina akademija nije na pravoj razini, nešto tamo ne štima.

  • +3
Barcelona Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

S druge strane, Barcelonina škola puni kadrove ostalih španjolskih klubova - čak 13 momčadi u svojim redovima ima barem jednog igrača poniklog u La Masiji,' piše goal.hr.

>> Barca do minimalnog trijumfa, ali u uzvratu čeka je pakao na Mestalli

Isto tako druga momčad Barcelone, koja bi trebala služiti kao poligon za testiranje igrača vrijednih prve momčadi, počela je dovoditi pojačanja.

U Barcelonu B u posljednje je vrijeme pristiglo čak 15 pojačanja za koje je izdvojeno oko sedam milijuna eura, što nikako ne dolikuje razvojnoj momčadi nekog kluba.

To je prvi problem, a drugi je gledanost. Klub ove sezone bilježi značajan pad gledanosti pa se tako prosječan posjet spustio s prošlogodišnjih 76.627 gledatelja po utakmici na 63.945 navijača po susretu. Gotovo 13.000 ljudi manje!

Isto tako, Camp Nou nije bio rasprodan ni jednom ove sezone, dok je prošle sezone Barca svoj mitski stadion do vrha napunila četiri puta. Ispada da Messi i društvo sve manje zanimaju navijače katalonskog kluba...

Kako je uopće došlo do pada zanimanja? Na to pitanje što prije odgovor moraju pronaći čelnici kluba.