za spas kluba

Zagreb prodao svog najboljeg igrača i prvog strijelca Lige prvaka

15.11.2017 u 15:10

Bionic
Reading

Füchse Berlin, vodeća momčad rukometne Bundeslige pohvalila se najnovijim pojačanjem. Lijevi vanjski PPD Zagreba i trenutno najbolji strijelac Lige prvaka Stipe Mandalinić (25) od 1. siječnja 2018. postaje član 'lisica'...

Stipe Mandalinić definitivno igra sjajnu sezonu, najbolji je igrač PPD Zagreba, ali i prvi strijelac rukometne Lige prvaka s 44 zabijena gola u sedam odigranih utakmica. Njegovi 'zagrebaši' u isto vrijeme nemaju niti jednu pobjedu, tek dva remija i pet poraza, a ni financijska situacija u klubu nije bajna.

'Momčad Füchsea ima strašan potencijal i na najboljem je putu da postane jedna od najboljih u Europi. Baš zato sam se odlučio za Füchse iako sam imao i druge ponude. Bundesliga je najbolja liga na svijetu i ovdje se želim dokazati', rekao je Stipe Mandalinić za klupske stranice Füchse Berlina.

U glavnom njemačkom gradu dočekat će ga čak trojica hrvatskih rukometaša - Jakov Gojun, Marko Kopljar i Drago Vuković.

'Sve ih znam iz reprezentacije i naravno da sam puno pričao s njima o ovom transferu i o klubu', otkrio je Mandalinić koji će u svom novom klubu nositi dres s brojem 9 na leđima.

Jasno je da su i u Berlinu više nego zadovoljni transferom. Direktor 'lisica' Bob Hanning nije skrivao da su napravili sjajan posao.

'Sretni smo što smo uspjeli dovesti tako dobrog igrača. S njim u momčadi naša napadačka igra bit će još raznovrsnija...', ustvrdio je Hanning.

  • +10
Rukometna Liga prvaka,7. kolo, RK PPD Zagreb - RK Vardar, 2017/18. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

A PPD Zagreb? Nedavno je smijenjen dosadašnji direktor kluba Ante Ančić, a na njegovo je mjesto stigao Vedran Šupuković. Iako u klubu nerado govore o financijama, čini se kako stanje nije sjajno, tu činjenicu ovaj transfer i potvrđuje. Samom prodajom najboljeg igrača usred sezone PPD Zagreb će od odštete namaknuti nešto novca, no u ovom trenutku se to čini samo kao neophodno krpanje budžeta da bi se nekako završila sezona. U isto vrijeme prodajom Stipe Mandalinića 'zagrebaši' se definitivno odriču svih ambicija u Ligi prvaka, a i završni turnir regionalne SEHA lige mogao bi doći u pitanje. I s Mandalinićem u momčadi 'zagrebaši' su teško pobjeđivali, bez njega će to biti još i teže... Na vanjskim pozicijama sada trener Kasim Kamenica na lijevoj strani ima Bičanića i mladog Hrtića, a na desnoj Žarka Markovića kojemu 1. siječnja 2018. ističe ugovor. Situacija, barem u ovom trenutku, ne izgleda bajno.