sudi ligu prvaka

Zašto je Uefa od hrvatskih sudaca zapela baš za njega? Evo tko je Patrik Kolarić

01.07.2024 u 20:48

Bionic
Reading

Uefa je u hrvatskom sucu Patriku Kolariću (29) prepoznala talent i vjeruje u njega i njegov razvoj.

Uefa je u hrvatskom sucu Patriku Kolariću (29) prepoznala talent i vjeruje u njega i njegov razvoj.

Kolarić je delegiran za suđenje utakmice prvog pretkola Lige prvaka između Ordabasyja i Petrocuba. Utakmica će se održati 10. srpnja u Kazahstanu, a Kolariću će asistirati redom Hrvati Luka Pajić, Ivan Starčević i Dario Belo.

Bit će to Kolarićev debi u Ligi prvaka.

Patrik Kolarić je rođen 29. lipnja 1995. godine u Čakovcu. Prije nego što je postao sudac, igrao je nogomet za kadete i juniore Međimurja. Međutim, shvativši da neće postići najviše domete kao igrač, odlučio se za suđenje, što se pokazalo kao pravi izbor.

Kolarić je započeo svoj sudački put sa 16 i pol godina, suđenjem lokalnih utakmica u Međimurju. Njegova sudačka karijera brzo je napredovala pa je s 26 godina postao glavni sudac u HNL-u. Debitiro je na susretu Šibenik - Slaven Belupo.

Poznat je po visokoj fizičkoj pripremljenosti i autoritativnom stilu suđenja. Osim suđenja, Kolarić je diplomirao strojarstvo i radi u HEP-u, što mu omogućuje da suđenje ne mora biti njegov jedini fokus.

Kao najmlađi sudac u HNL-u, Kolarić je sudio nekoliko ključnih utakmica, uključujući derbije između Dinama i Hajduka. Njegova uspješna izvedba na tim utakmicama donijela mu je priznanja i pohvale od nadređenih i kolega. Sve to dovelo je do velikog iskoraka kojeg je prepoznala i Uefa. Kolarićev razvoj sugerira da bi mogao postati jedan od vodećih sudaca u europskom nogometu u budućnosti.