otvorio dušu za sptv

Zdravko Mamić iskreno o igračima koji ga se nisu sjetili, Davoru Šukeru i licemjernim prijateljima

22.09.2018 u 16:07

Bionic
Reading

Gazda hrvatskog nogometa, kako mnogi tretiraju Zdravka Mamića, nakon što ga je županijski sud u srijedu, temeljem nepravomoćne, osudio na šest i pol godina zatvora, otišao je u Bosnu i Hercegovinu, točnije u Međugorje, gdje prati sve što se zbiva u i oko hrvatskog nogometa

Nakon dugo vremena medijske izoliranosti, Zdravko Mamić dao je intervju za emsiju Sport nedjeljom, koja će biti emitirana u nedjelju 23. rujna od 17 sati. Donosimo dio njegovih odgovora.

Kako provodite dane u Hercegovini?

'Rekreiram se svaki dan, propješaićim 10-tak kilometra, molim se puno i nekako sam pronašao duševni mir u ovom svetom mjestu. Ne fali mi ona prijašnja gungula..',

Pomažete li sada više svojim hercegovačkim prijateljima?

'Nisam se još odlučio na nikakav angažman, jedino su me širokobriježani zamolili za pomoć oko trenera, pa sam eto svojim vezama uspio dovesti ima Gocu Sedloskog, možda na taj način sada imam obavezu pratiti taj sportski kolektiv'.

  • +28
Zdravko Mamić u Međugorju Izvor: Cropix / Autor: Duje Klarić

Zdravko Mamić osvrnuo se i na uspjehe reprezentacije na svjetskom prvenstvu ali i aktualne rezultate Dinama.

'Iskreno, to mi daje najviše snage i veselja, tako da mi nekako ispada da mi ovdje sada zaista nitko ne fali'.

U post-ruskoj euforiji, među reprezentativcima Mamićevo ime nije se previše spominjalo. Jeste li time, s ljudskog aspekta, ljutiti?

'Ljudski me zasmetalo, dao sam dio sebe za veliku većinu tih momaka, ali ne, ljutnje ni malo nije bilo..dapače.

Svi znamo na vezu Zdravko Mamić - Davor Šuker, odnosno njihov odnos. Evo što o aktualnom predsjedniku HNS-a misli Mamić.

'O njemu se može dugo i naširoko pričati, možete ga voljeti ili ne, ja osobno vidim puno krivih pristupa Davora, ali rezultatski, statistički gledano on je najuspješniji predsjednik saveza, rezultatski najkompletniji djelatnik kada zbrojimo igračku i predsjedničku karijeru. Ima pogrešaka, i on to zna, ali ja osobno gledajući sa strane on je savezu pun pogodak u ovome trenutku'.

Izvor: Društvene mreže

Baš kao što je i Dinamu angažman Nenada Bjelice.

'Angažman Bjelice je najveći dobitak kluba...i sretan sam da je Dinamo tako posložen da sada nije ovisan o jednom, već o nekoliko ljudi. Dinamo je moja velika satisfakcija koji je nastavio biti brand ovog dijela nogometne Europe'.

Hajduk se nakon lošeg ulaska u sezonu, ali i sve glasnijeg neslaganja dijela navijača s udrugom Naš Hajduk te promjenom na trenerskoj klupi opet pokušava vratiti među 'žive'.

'Hajduk ima problem menadžmenta, a ja da sam na čelu kluba zajedno s Torcidom bi kao Mojsije preko mora, koje bi se micalo pod našim nogama, zauzeo Rim!

Razmišljate li o slobodi, Hrvatskoj, Zagrebu?

'Kada se i dogodi jednog dana presuda, i to oslobađajuća u što i dalje duboko vjerujem jer ni u jednom sporu nije dokazano da sam za i jednu lipu oštetio državni proraču, nisam siguram da če mi ona gužva, vreva i licemijerni ljudi koji su me okruživali, nedostajti... Moguće da ostanem na jednom ovakvom mjestui.

Cijeli intervju pogledajte u emisiji Sport nedjeljom koju uređuje i vodi Ante Breko, u nedjelju 23. rujna od 17 sati na programu Sportske televizije.