presretni izbornik

Zlatko Dalić pričao je kako bi ukinuo Ligu nacija, ali upravo ona mu je donijela prvu pobjedu nad Francuskom: Sada ispada da nam je donijela puno, ali...

13.06.2022 u 23:33

Bionic
Reading

U desetom pokušaju hrvatski nogometaši uspjeli su doći do prve pobjede u dvobojima s Francuzima, a do nje su došli s minimalnih 1:0 na Stade de Franceu u dvoboju 4. kola skupine 1 A razreda UEFA Lige nacija.

Pobjednički pogodak postigao je kapetan Hrvatske Luka Modrić već u 5. minuti iz kaznenog udarca koji je dosuđen zbog prekršaja na Anti Budimiru.

Na dva najteža gostovanja u skupini Hrvatska je tako ostala netaknute mreže, uz sjajnu izvedbu stoperskog para Erlić - Šutalo, odličnog Stanišića na desnom i Juranovića na lijevom boku. Naravno, sve uz veliku i izdašnu pomoć trojca iz veznog reda Brozović - Modrić - Kovačić.

Dakle, sve su to razlozi zbog kojih je izbornik Zlatko Dalić imao razloga za sreću i zadovoljstvo nakon velike pobjede nad svjetskim prvacima.

'Nakon mojih pet utakmica i nakon deset ukupno pali su Francuzi. Vratiti se i pobijediti Francusku nakon ovih rezultata može samo momčad koja ima karakter. Ispada da nam je Liga nacija donijela puno. No problem su četiri utakmice u deset dana i putovanja. No pokazali smo prkos, inat, karakter i borbu. Sad smo u dobroj situaciji.

Još je šest mjeseci do Katara. Ovi dečki koji su igrali u zadnjoj liniji ići će u Katar ako nastave ovako igrati. Dečki se imaju pravo nadati, a mi ih nemamo pravo zakinuti', rekao je nakon utakmice Zlatko Dalić za Novu TV.

  • +37
Francuska - Hrvatska, Liga nacija, 2022. Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic