bit će puno lakše

Zlatku Daliću stigle odlične vijesti iz Madrida zbog kojih će mirnije spavati uoči Europskog prvenstva

05.12.2019 u 09:47

Bionic
Reading

Šime Vrsaljko vratio se treninzima s prvom momčadi Atletico Madrida nakon 10 mjeseci i do Europskog prvenstva 2020. godine bi trebao biti potpuno spreman

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je nastup na Europskom nogometnom prvenstvu 2020. godine. Na Euru koji će se igrati u 12 gradova u 12 različitih zemalja, Hrvatska je u skupini D s Engleskom i Češkom, a grupu će popuniti pobjednik iz skupine C doigravanja Lige nacija u kojoj su Škotska, Izrael, Norveška i Srbija.

Hrvatska će prvu utakmicu igrati 14. lipnja protiv Engleske na Wembleyju, a nakon vijesti da smo se plasirali na još jedno veliko natjecanje, sada stiže još jedna sjajna vijest za Zlatka Dalića i Vatrene. Šime Vrsaljko vraća se treninzima s prvom momčadi Atletico Madrida nakon deset mjeseci stanke.

Vijest je objavio klub na službenim stranicama, a Vrsaljko će još neko vrijeme biti izvan akcije. Mundo Deportivo piše kako će trebati otprilike mjesec dana da se Šime vrati u pravu formu i krene s utakmicama. Ipak, karijeru će vjerojatno od zime nastaviti negdje drugdje jer nije u planovima trenera Diega Simeonea.

Isti izvor piše kako će u Atleticu ostati do ljeta samo u slučaju da se ozlijedi netko od igrača koji igraju na njegovoj poziciji. U protivnom, već u siječnju ide negdje na posudbu kako bi bio spreman za nadolazeći Euro.

Podsjećamo, Vrsaljko je zadnju utakmicu odigrao 13. siječnja 2019. godine u dresu talijanskog Intera u kojem je bio na posudbi. Igrao je u talijanskom kupu protiv Beneventa, a nakon te utakmice morao je na operaciju koljena. Mjesec dana kasnije je uspješno operiran, a onda je uslijedilo 10 mjeseci oporavka u Hrvatskoj.

Hrvatski reprezentativac probleme s koljenom vuče od ožujka 2017. godine kada mu se iskrenula lijeva noga na utakmici Atletica i Seville, ali tada je odlučeno da neće ići na operaciju. Odradio je Svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali stanje mu se znatno pogoršalo i na kraju je operacija bila jedini izbor.