SPEKTAKL NA ANFIELDU

Zna se što Dalić i hrvatski reprezentativci žele pod svaku cijenu izbjeći protiv Brazila!

03.06.2018 u 12:39

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ove će nedjelje u Liverpoolu s početkom u 16 sati odigrati svoju najjaču pripremnu utakmicu za SP u Rusiji, a protiv Brazila izbornik Zlatko Dalić pod svaku cijenu želi izbjeći ozljede svojih igrača...

Hrvatska će desetak dana prije početka svjetske nogometne smotre odmjeriti snage s jednim od favorita SP-a u Rusiji. S Brazilcima naši su već imali prilike igrati dvaput u službenim utakmicama, no izgubili su 2006. i 2014. godine, dok nam je puno ljepša uspomena prijateljski susret na Poljudu 2005. godine koji je završio 1:1.

  • +6
Prijateljska utakmica: Meksiko - Hrvatska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Dalićeva izabrana vrsta odlično je odradila završnicu kvalifikacija za SP, a u ožujku je u prijateljskim susretima izgubila od Perua i pobijedila Meksiko. Sada ju čeka najteži mogući protivnik iz Latinske Amerike, što je i generalna proba za okršaj s Argentinom koji je na rasporedu 21. lipnja u skupini D.

Za Zlatka Dalića u ovom će susretu definitivno biti najvažnija stvar izbjeći ozljede, jer premalo je vremena za oporavak do početka Svjetskog prvenstva i svaki ozbiljniji problem bit će jako teško sanirati do susreta s Nigerijom u Kalinjingradu 16. lipnja.

Bit će to prilika za izbornika i iskušati neke taktičke varijante koje bi se mogle pokazati jako dobrima za našu reprezentaciju. Dalić ima ideju igrati s Rebićem i Perišićem na krilima, a njima bi se trebao u središnjici napada priključiti Andrej Kramarić, umjesto Mandžukića koji je zbog lakše ozljede propustio trening u subotu. To je i postava koju bi većina naših navijača potpisala uoči puta u Rusiju.

Modrić bi trebao biti na ofenzivnijoj poziciji nego u Realu, a Rakitić i Badelj iza njega, dok hrvatski strateg namjerava iskušati i obranu koju će činiti Vida i Ćorluka. U zadnjoj liniji najviše je dvojbi za Zlatka Dalića i neke od njih Brazil bi trebao riješiti. Prije svega koga poslati kući, Mitrovića ili Ćaletu-Cara te kome dati prednost na poziciji lijevog beka, Striniću ili Pivariću. Samo je mjesto Šime Vrsaljka na desnom beku sigurno.

'Želim nešto isprobati, a to će biti u prvih 45 minuta. Dat ću u drugom poluvremenu šansu još šestorici igrača, odmoriti igrače koji su igrali finale Lige prvaka,' naglasio je naš strateg uoči susreta.

Što se Brazila tiče, njima je također najvažnije sačuvati momčad od ozljeda pa Tite čuva Neymara na klupi, no poslat će ga na teren u drugom dijelu. Gabriel Jesus trebao bi predvoditi momčad kao kapetan, iako ima samo 21 godinu, a u napadu će mu praviti društvo Coutinho i Wilian, dok će Firmino priliku čekati s klupe.

Kako god dvoboj završio, Dalić će dobiti važne informacije za daljnje pripreme reprezentacije koja će svoju posljednju prijateljsku utakmicu igrati u Osijeku protiv Senegala 8. lipnja.