JASNE PORUKE PESIMISTIMA

Zvezdini nogometaši nisu bili 'kanta za napucavanje' pa krenuli u verbalni obračun: Nitko se neće s nama sprdati...

19.09.2018 u 08:57

Bionic
Reading

Crvena zvezda je u svojem debiju u Ligi prvaka na Marakani osvojila bod protiv Napolija, a domaći nogometaši su tako na najbolji način ušutkali one koji su smatrali da će srpski prvak u ovom natjecanju biti 'kanta za napucavanje'

Kada se netko s prostora bivše države plasira u Ligu prvaka to je u današnje vrijeme samo po sebi uspjeh, jer je razlika u odnosu na ostale klubove u Europi u kvaliteti i novcu ogromna.

U pravilu je do skupina najbogatijeg nogometnog natjecanja ponekad dolazio zagrebački Dinamo koji se tamo nije proslavio, a ove sezone taj pothvat napravila je Crvena zvezda, bivši prvak Europe.

I prognoze su bile da će 'crveno-beli' u Ligi prvaka biti 'topovska hrana', 'vreća za nabijanje', 'kanta za napucavanje'...

No Zvezda je u prvom susretu zaustavila Napoli, na Marakani je pred 52 tisuće glasnih navijača, odigrala 0:0 te tako na neko vrijeme začepila usta pesimistima.

U svojim izjavama nakon susreta i nogometaši srpskog predstavnika isticali su činjenicu da mnogi nisu vjerovali da mogu nešto napraviti pa su se tako verbalno obračunali s kritičarima.

'Mnogi su nas podcjenjivali prije utakmice, mislili su da ćemo primiti, tri, četiri, pet golova, ali opet smo pokazali da smo defenzivno fenomenalna momčad. Imamo tu disciplinu. Idemo u ostale utakmice da uživamo', rekao je desni bočni Filip Stojković.

  • +5
Crvena zvezda - Napoli, 1. kolo Lige prvaka, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

'Vjerujem da 95 posto ljudi nije očekivalo ovakav rezultat, mi jesmo. Rekao sam i prije, ako ne očekuješ dobre stvari nema potrebe igrati. Svatko ima pravo na svoje mišljenje, nama odgovara to što nas omalovažavaju, ne valja tako pričati, jer u proradi inat, nismo mi ovdje da se zajeb.... sa nama i da nam se smiju. Možda nećemo osvojiti Ligu prvaka, ali neće se nitko sprdati s nama', rekao je branič Miloš Degenek.

Koreografija na utakmici Crvena zvezda - Napoli Izvor: Društvene mreže