samo neka se ponovi chelsea

Zvonimir Boban dolazi na maksimirski stadion gledati svoja dva bivša kluba: Ni za mene to neće biti jednostavna utakmica

24.10.2022 u 17:24

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u utorak (21 sat, Arenasport 1, MAXtv) na maksimirskoj ruševini dočekuje višestrukog europskog prvaka, AC Milan. U svečanoj loži bit će i legendarni Zvonimir Boban, koji je tijekom karijere nosio dres oba kluba

Bivši Dinamov kapetan, danas 54-godišnji Zvonimir Boban, koji trenutno obnaša ulogu šefa nogometa UEFA-e, u utorak će još jednom posjetiti maksimirski stadion.

Bio je na utakmici 1. kola Lige prvaka, u kojoj je Dinamo svladao Chelsea 1:0, a bit će i sada na dvoboju njegovih bivših klubova, zagrebačkih Modrih i milanskih Crveno-crnih.

Naravno, Dinamovi se navijači uzdaju kako bi Bobanov povratak mogao biti taj 'jezičac na vagi sreće' i ponavljanje senzacije iz prvog kola.

Boban je pak bio pravi 'diplomat', jer zna se njegova karizma i u milanskom klubu.

'Milan može do pobjede u Zagrebu, kvaliteta pripada Rossonerima. Dinamo je tvrd i žestoko će se boriti. Ni za mene to neće biti jednostavna utakmica, to su dvije momčadi mog života, deset godina u Zagrebu i deset godina u Milanu', rekao je Boban za Radio Rai.

S obzirom na to da nije čest gost u medijima, Talijani su izvukli još nekoliko odgovora.

'U talijanskim nogometnim školama već godinama se loše radi. Nakon Andree Pirla Italija nije imala velikog talenta. Da se preokrene trend, potrebno je deset ili petnaest godina. Italija mora proći kroz krizu napornim radom, a zatim i pokušajima izgradnje stadiona, što je suštinski problem. Bez infrastrukture nema željenog napretka', rekao je pa komentirao trenutačno stanje u Serie A.

'Spallettijev Napoli djeluje doista dobro, ima izvanrednu atmosferu i vidi se da je momčad koja vjeruje u sebe. Čini mi se kako su spremni otići do kraja. Milan ima sjajan karakter, iako ne igra tako dobro kao Napoli. U međusobnoj utakmici, međutim, Rossoneri su igrali bolje. Inter bi se mogao vratiti u utrku za Scudetto vrati li se Lukaku na istu razinu na kojoj je bio prije dvije godine'.

  • +7
AC Milan - Monza 4:1 Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI
Standings provided by Sofascore