TEHNO SAVJETI

PlayStation 4 vam ne radi ili ga želite prodati? Ovako ga možete tvornički resetirati

22.09.2019 u 07:56

Bionic
Reading

Ako često nailazite na greške pri korištenjou PlayStationa 4, uvijek možete tvornički resetirati uređaj kako biste smanjili broj grešaka i omogućili si bezbrižnije iskustvo igranja

PlayStation 4 vam se često ruši? Nailazite na greške, sustav se 'smrzava', ne možete spremiti poziciju i uređaj se ne spaja na internet? Uvijek možete pokušati tvornički resetirati uređaj prije nego što krenete do servisa.

Tvorničko resetiranje PlayStationa 4 će pobrisati sve podatke na konzoli, od videa, preko spremljenih pozicija pa sve do downloadanih igara, što znači da je najbolje prvo napraviti sigurnosnu kopiju. Ako prodajete konzolu, uvijek je dobra ideja napraviti isto, pogotovo ako na njoj imate hrpu instaliranih igara i registrirani PlayStation Network profil.

U svakom slučaju, prije nego što se bacite na resetiranje, prvo odjavite konzolu kao vašu primarnu gejming platformu. Deaktivaciju je moguće napraviti na samom PlayStationu putem izbornika PlayStation Network/Account Management unutar postavki konzole. Birajte stavku za aktivaciju primarnog PlayStationa 4 i pod njom birajte 'Deactivate' kako biste ju deaktivirali.

Evo kako možete vratiti PlayStation 4 na tvorničke postavke. Prvo uđite u postavke konzole i tamo tražite karticu 'Initialization' (vodite računa da ćete se možda morati prijaviti na svoj profil nakon što ste deaktivirali konzolu). Tamo birajte 'Initialize PS4' i nakon toga birajte stavku 'Full' kako biste odradili potpuno tvorničko resetiranje uređaja. Konzola će se nakon potvrde početi 'čistiti' od softvera kako bi se vratila u softversko stanje identično onome kod prvog pokretanja. Vodite računa da brisanje može trajati dulje od jednog sata.

BESPLATNO I ZABAVNO

Odabrali smo najzanimljivije igre koje na PC-ju možete zaigrati besplatno

Pogledaj galeriju