MILANOVIĆ O AFERI U SISKU

'Ako je bilo nepravilnosti u Poreznoj, smjene idu odmah!'

10.04.2014 u 14:10

Bionic
Reading

U uvodnim riječima na sjednici Vlade premijer Zoran Milanović jasno je poručio da će odmah smijeniti sve odgovorne ako se utvrdi da se protuzakonito radilo u Poreznoj upravi u Sisku

Nakon uhićenja sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel postavilo se pitanje rada Porezne uprave u Sisku. Naime Merzel se sumnjiči da je od Porezne uprave tražila da svjesno preuveliča cijenu nekretnine Auto kuće Lav Popec za gradnju Hitne pomoći. Premijer Milanović naložio je da se ispita kako se radilo u PU Sisak i rekao da će, u slučaju utvrđenih nepravilnosti, biti sankcija.

'Stranka je stranka, a Vlada je Vlada. Porezna uprava je pod direktnom ingerencijom Ministarstva financija i mene osobno. Povjerenje građana u rad Porezne uprave mora biti neupitno, a one koji ruše povjerenje moramo maknuti iz sustava. Tu se ne čekaju sudske presude, sami ih odmah mičemo!', rekao je Milanović.

Sumnja se da su službene osobe u Poreznoj upravi u Sisku usvajale dokumente s lažnom procjenom vrijednosti nekretnina. 'Zašto je to rađeno, po kojim protokolima, kojim tablicama? Dugujemo građanima te odgovore i odgovorni smo za taj sustav. Povjerenje mora postojati, a Porezna uprava je jednako važna kao i najvažnija institucija u državi', rekao je Milanović.

Premijer kaže da će, ako treba, ponoviti proceduru i podvrgnuti je internoj reviziji: 'Ako odgovor ne bude zadovoljavajući, odgovorni za nepravilnosti će snositi sankcije!'

Hoće li se među njima tada naći i ministar financija Slavko Linić, odgovoran za rad Porezne uprave
, to nije precizirano. Inače, ministar Linić nije bio na današnjoj sjednici Vlade jer je na sastanku MMF-a i Svjetske banke u Washingtonu.