MAXtv PRVA LIGA - 22. KOLO

Anton Maglica s dva gola zabljesnuo u Vinkovcima

02.03.2013 u 16:50

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka pobijedili su u Vinkovcima Cibaliju s 2:0, a autor oba pogotka, na dvije asistencije Ivana Vukovića bio je Anton Maglica. Hajduk s etako oporavio od poraza u derbiju, dok je Cibalia zasjela na dno prvenstvene tablice

Nakon poraza od Dinama i višednevne analize oko Vrsaljkova 'rukometa', Splićani su morali na neugodno gostovanje u Vinkovce. S time da je trener gostiju Mišo Krstičević imao i dodatni problem – a to su bili izostanci. Naime, zbog ozljeda nije mogao računati na Maloču, Milovića, Jonjića, Tomaša i Ozobića ali ni na kartonirane Andrijaševića i Jozinovića

S druge strane pak, domaćini su imali velik motiv a to je želja za bijegom s dna tablice odnosno iz zone ispadanja. Osim toga, jesenas su na Poljud doživjeli i neugodan poraz od 0:4. I već prve minute na vinkovačkom stadionu, na kojem je bilo blizu 4.000 gledatelja sugerirale su da ćemo gledati dobru utakmicu.

Tribina.hr

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


U prvoj minuti prijetili su domaćini preko Bartolovića, potom je Caktaš u sedmoj minuti, iz slobodnjaka, pogodio vratnicu. Bartolović je opet na sceni u 15. minuti, no njegov volej mirno je zaustavio Blažević. Pred Cibalijinim golom prijeti Vršajević udarcem s 13, 14 metara, a onda opet Bartolović 'kuha' pred golom gostiju, ali nakon slabije Blaževićeve intervencije Matoš puca pokraj gola.

Dobru igru gosti su okrunili pogotkom u 37. minuti, kada je Anton Maglica sjajno pospremio Vukovićevo proigravanje. Domaćini su još jednom zaprijetili preko Bartolovića iz slobodnog udaraca, ali na odmor se ipak otišlo s prednošću Hajduka od 1:0.

U drugo poluvrijeme igrači Cibalije krenuli su još odlučnije, ali nakon nekoliko dobrih akcija 'presjekao' ih je novi pogodak Antona Maglice, kojem je u 51. minuti opet asistirao Ivan Vuković

Nakon tog gola, igra je splasnula, posebice što se tiče Cibalije, pa je Hajduk bez problema kontrolirao stanje na terenu. Istina, imao je Filipović jedna pokušaj za smanjenje rezultata, ali dobro je pucao i Caktaš, zbog čega se dobro ispružio golman Matković. Na kraju je pobjeda, posve zasluženo pripala hajduku, dok se Cibalia nakon ovog kola nalazi na dnu prvenstvene tablice i imat će velikih problema pri očuvanju prvoligaškog statusa.