dodikova savjetnica

Aurora Weiss želi biti predsjednica Hrvatske: 'Kobila se utrkuje s kornjačama'

11.09.2024 u 14:32

Bionic
Reading

Ulazak u utrku za Pantovčak danas je u Hrvatskom novinarskom domu objavila i novinarka Aurora Weiss te savjetnica u kabinetu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika

Ona tvrdi da sadašnja hrvatska vlast nije spremna za izazove, zbog čega se odlučila kandidirati za šeficu države.

Weiss kaže da je problematika zapadnog Balkana goruća točka: 'Trenutna uzavrela situacija između Crne Gore i Hrvatske nikako nije opravdana. Smatram da se moramo pomiriti s prošlošću. Kako smo se pomirili sa Srebrenicom, na isti način trebamo se pomiriti i s rezolucijom o Jasenovcu', rekla je.

  • +23
Aurora Weiss objavila kandidaturu za predsjednicu Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Radila je kao UN-ova reporterka na pričama o trgovini djecom te analize antiterorizma.

'To je posebno bitno u ovo vrijeme ilegalnih migracija. Ono što je potrebno je zaštititi europske granice jer europskim granicama štitimo i europske vrijednosti', rekla je.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Kaže da Hrvatska danas nema predsjednika nego 'opozicijskog premijera': 'To je nedopustivo. Ulogu predsjednika treba jačati, pogotovo u vrijeme ovih globalnih izazova. Treba mu dati više ovlasti, a to uključuje Ministarstvo vanjskih poslova, Ministarstvo obrane i sigurnosno-obavještajnu službu', dodala je.

Kaže da je živjela i radila u raznim zemljama - Austriji, Belgiji, SAD-u, Izraelu - i da govori nekoliko stranih jezika te da je završila mnoge sigurnosne škole.

Komentirajući druge predsjedničke kandidate, rekla je: 'Kobila se utrkuje s kornjačama, a ja nisam kornjača.'

Po pitanju rada na poziciji savjetnice Milorada Dodika, za RTL je rekla: 'Zaista tamo radim s odličnim timom, surađujem sa svima, Bošnjacima, Srbima, Hrvatima. Nažalost, te nacije se međusobno sabotiraju i samim time sabotiraju svoju državu, čitavu regiju i svoje buduće generacije koje odlaze u inozemstvo. Hrvati trebaju imati svog predstavnika u BiH. Uloga Hrvata je vrlo oslabjela. Hrvati i Srbi su starosjedioci tog područja, a Bošnjake bih podsjetila da su nacija koja se formirala 90-ih i da su dotad bili Muslimani Srbi ili Muslimani Hrvati. Znači, to je sve jedan narod Bosne i Hercegovine.

Kada su Austrijanci blokirali tri zemlje za ulazak u zonu Schengena, a jedna je zemlja bila Hrvatska, tko je otvorio i ublažio Austriju da budu jedini koji su pustili Hrvatsku da uđe? To je ta ista osoba koja radi za Milorada Dodika. Ja sam profesionalac, ja tu ne vidim nikakav problem. Ja sam stručnjak za vanjsku politiku i sigurnost. Dobila sam priliku raditi u jednoj izazovnoj zemlji kao što je BiH. Ja tamo radim sa svima. Radim i s Nikšićem i Čovićem, a Čovića uzimam kao legitimnog predstavnika Hrvata u BiH, a ne onog drugog kojeg neću imenovati jer se ne isplati. Sa svima njima jednako radim za budućnost njihove zemlje. Isto bih radila i da me zove Trump, s istom predanošću prema ciljevima koje ima za svoju zemlju.'