PRIMORAC U VUKOVARU:

'Bandić je pravi HDZ-ov kandidat za izbore'

11.12.2009 u 14:29

Bionic
Reading

Ne bojte se, poručio je danas iz Vukovara neovisni predsjednički kandidat Dragan Primorac, pozivajući što veći broj građana da izađe na izbore i izabere predsjednika kojega se građani Hrvatske neće stidjeti.

'Postoji mogućnost da se izabere predsjednik koji će predsjednički imunitet koristiti da legalizira svoje kriminalne radnje. Neki od kandidata u utrku za predsjednika RH ušli su samo zato da bi se imunitetom koji dobivaju spasili od zatvora. Izborom takvoga kandidata za predsjednika Hrvatska bi bila slomljena, ponižena i na koljenima', rekao je Primorac. Dodao je da su danas u Hrvatskoj HDZ i SDP umreženi te da, dok je takvo stanje, nema mogućnosti za bilo kakav iskorak. Tvrdi i da Andrija Hebrang nije pravi HDZ-ov kandidat za predsjednika, nego da je to zapravo Milan Bandić.

Predsjedničkom kandidatu Draganu Primorcu punu podršku pružio je jučer i HSP Vukovarsko-srijemske županije koji je najavio da će učiniti sve na lokalnoj razini da mu pomogne u kandidaturi. Iz vukovarskog HSP-a kao prvi korak najavili su podizanje kaznene prijave protiv Mirka Ćavare, glavnog direktora Borova, a uskoro se mogu očekivati i drugi slični koraci. Još je jednom pozvao sve predsjedničke kandidate da pokažu svoje imovinske kartice s početka 90-ih godina kako bi građani znali tko je i koliko imao onda, a koliko ima danas.

'Kako je moguće da je netko na početku 90-ih godina imao stan od 40–ak kvadrata, a danas je među najbogatijim Hrvatima? Takvi bi kandidati na predsjedničkim izborima u Americi bili eliminirani iz utrke u prvoj minuti', rekao je Primorac. Podsjetio je da će se posebno boriti protiv korupcije u hrvatskom društvu koja je, kako je istaknuo, najveći razlog zašto u Hrvatsku ne dolaze velike investicije.

'Potrebno je dvije ili tri ključne osobe strpati u zatvor i više nikada nikome neće pasti na pamet takvo nešto pokušati, ali za to treba imati hrabrosti. Zbog svega što se događa, hrvatski se branitelji s pravom pitaju je li to ta Hrvatska za koju su se borili i koju su željeli', poručio je Primorac najavljujući da ovih dana intenzivira kampanju, a da će se najkrupnije stvari događati u posljednjem tjednu za koji smatra da će biti prijeloman.