PARALELNI INTERVJU

Bernardić i Ostojić: Čuli smo se s Milanovićem...

21.11.2016 u 07:30

Bionic
Reading

U zajedničkom intervjuu za Dnevnik Nove TV pobjednici prvog kruga unutarstranačkih izbora u SDP-u Davor Bernardić i Ranko Ostojić složili su se kako je stranci prije svega potrebna konsolidacija

Davor Bernardić je ponešto reterirao u odnosu na raniju najavu da će biti kandidat za gradonačelnika Zagreba ustvrdivši da će o tome odlučiti stranačka tijela. Ranko Ostojić je pak odbacio usporedbu svog puta u SDP-u s Karamarkovim u HDZ-u podsjetivši kako je bio potpredsjednik Vlade. 'Theresa May je sjedila četiri stolca od mene u Bruxellesu, a sad je britanska premijerka, francuski premijer Manuel Valls isto, i da ne nabrajam dalje', kaže Ostojić.

Zajednički nastup obaju kandidata dogovoren je s namjerom da pokažu stranačko jedinstvo, a obojica su u razgovoru ustvrdila da na izborima – nema poraženih. Obojica su, također, ustvrdila da su razgovarali s bivšim šefom stranke Zoranom Milanovićem, ali detalje razgovora nisu željeli otkrivati.

Bernardić i Ostojić slažu se i u tome da izbačenim članovima stranke u njoj više nije mjesto – dok Bernardić kaže da je protiv povratka 'onih koji su uvrijedili SDP', Ostojić kaže kako 'postoje i kvalitetniji ljudi'. Kad je riječ o promjenama unutar stranke, Bernardić kaže kako će mijenjati 'način izričaja i vođenja politike', dok Ostojić najavljuje preslagivanje u Klubu zastupnika.

Cijeli razgovor s Mislavom Bagom pogledajte ovdje, a ovdje pročitajte kako je protekla izborna noć u prvom krugu.