'najjača smo opozicija'

Bernardić se u Europskom parlamentu predstavio kao lider socijaldemokracije u cijeloj regiji

26.04.2017 u 17:54

Bionic
Reading

Dok mu u Hrvatskoj dobar dio javnosti, pa i same stranke spori da je pravi lider opozicije, predsjednik SDP-a Davor Bernardić u Europskom parlamentu predstavio je sebe i SDP kao lidere socijaldemokracije u cijeloj regiji

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić bio je u srijedu u radnom posjetu Europskom parlamentu gdje se, po prvi puta kao predsjednik SDP-a, predstavio i održao govor pred zastupnicima i zastupnicama socijalista i demokrata (S&D), političkoj grupaciji u Europskom parlamentu kojoj SDP pripada.

'Željeli bismo se pridružiti ovoj zajedničkoj socijaldemokratskoj platformi u cijeloj Europi, kao najjača takva stranka u regiji s potporom većom od 23 posto stanovništva u Hrvatskoj. Želimo ostati najjača opozicija, ali u svakom trenutku smo spremni preuzeti vlast u Hrvatskoj.

Započeli smo konsolidaciju naše stranke, započeli smo okupljati lijeve opcije u zemlji, počeli smo preuzimati inicijative u parlamentu i graditi platformu za dobro društvo u Hrvatskoj s našim partnerima, prijateljima i svim progresivnim snagama u Hrvatskoj', dio je govora Davora Bernardića na sastanku S&D grupe.

U priopćenju iz SDP-a stoji da je Bernardić zastupnike S&D grupe upoznao s problemima u Agrokoru te objasnio važnost koncerna za Hrvatsku ali i za cijelu regiju.

'Agrokor je vrlo izložen ruskom kapitalu i ima ogroman efekt na cijelu regiju. U situaciji koja nije vrlo stabilna u regiji izuzetno je važno za nas u Hrvatskoj da zaštitimo socijaldemokraciju i stabilnost', rekao je Bernardić, dodajući da prihodi Agrokora čine gotovo 15 posto hrvatskog BDP-a.