slučaj ginekologa

Beroš u KBC Osijek hitno šalje zdravstvenu inspekciju

12.09.2024 u 19:30

Bionic
Reading

Vili Beroš, ministar zdravstva hitno je poslao zdravstvenu inspekciju u KBC Osijek zbog osječkog ginekologa nepravomoćno osuđenog za silovanje i bludne radnje na štetu pacijentice tijekom nekoliko pregleda

Ginekolog je nepravomoćno osuđen za silovanje i bludne radnje na štetu pacijentice tijekom nekoliko pregleda, a ministar je izrazio nezadovoljstvo dosadašnjim postupanjem bolničkog vodstva u ovom slučaju, kao i Hrvatskom liječničkom komorom (HLK).

'Ministarstvo zdravstva naglašava kako je slučaj liječnika, ginekologa, u KBC-u Osijek, neprihvatljiv primarno zbog štete za samu pacijenticu, a ujedno dovodi u pitanje i povjerenje u liječničku struku. Nismo zadovoljni s rezultatima dosadašnjeg postupanja KBC-a Osijek u ovom predmetnom slučaju te smo uputili hitno zdravstvenu inspekciju na obavljanje zdravstveno-inspekcijskog nadzora', stoji u odgovoru Novostima.

'Istovremeno, preispitat ćemo zbog čega HLK, u čijoj nadležnosti je mogućnost uskrate odobrenja za rad, je isto propustila učiniti, posebno zbog konteksta težine i ozbiljnosti djela za koje se navedeni liječnik tereti. Ministarstvo zdravstva poštuje u potpunosti neovisnost pravosudnih tijela, ali kako bismo prevenirali ovakve događaje, Ministarstvo zdravstva kreće u izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kako je to najavio ministar zdravstva Vili Beroš', dodaje se.