Papar i biftek slažu se u svakoj kombinaciji. Ovom jelu dodali smo još i aceto koji će njegovu aromu lansirati u novu dimenziju
SASTOJCI:
400 g bifteka
maslinovo ulje
100 g rikule
Za umak:
1 režanj češnjaka
1 žlica crvenog papra
sol i svježe mljeveni papar
1 svježa ili suha crvena ljuta papričica
4 žlice aceta balsamica
100 ml maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
PRIPREMA:
Sitno nasjeckajte ili, još bolje, zgnječite češnjak i crveni papar u tarioniku s malo soli. Dodajte papričicu pasti od češnjaka i papra, zajedno s acetom balsamicom, maslinovim uljem i limunovim sokom. Umiješajte peršin, začinite solju i svježe mljevenim paprom po ukusu.
Potom dobro zagrijte tavu s debelim dnom (najbolje gusenu ili od lijevanog željeza). Premažite medaljone maslinovim uljem i pecite oko 2 minute sa svake strane za krvavi ili 3-4 minute za srednje pečeni biftek. Izvadite na tanjur, ovlaš pokrijte aluminijskom folijom i ostavite da odleži na toplom mjestu nekoliko minuta prije serviranja.
Servirajte s umakom i salatom od rikule.