SPREMNI ZA PROMJENE

Božo Petrov traži samo mali znak od SDP-a i HDZ-a

07.09.2016 u 15:47

Bionic
Reading

Nakon izbora u Mostu NL neće se imati razloga šetati među strankama jer već peti dan, kažu, teče otkad su od HDZ-a i SDP-a zatražili očitovanje za preuzimanje jamstva za promjenama u Hrvatskoj, ali odgovora ni s jedne strane nema. Čelnik Mosta Božo Petrov pozvao ih je još jednom, ako su pošteni, sigurni i vjerodostojni kao što kažu, da iziđu i naprave isto

'Ivanu Vrdoljaku nemam što poručiti jer mislim kako njegovi postupci, pogotovo dok je bio ministar gospodarstva dovoljno pokazuju o kome se radi i na kakav način taj čovjek radi. Ako Zoran Milanović smatra da mu je on vrijedan, kvalitetan kadar te da je njegova stranka prava, poštena i čestita, samo naprijed. No mislim kako Hrvati znaju o kakvoj se stranci radi i zbog čega se ulazi u nju', komentirao je u Osijeku Petrov posljednja prepucavanja na relaciji Most - HNS u kojemu su uvjetovali kako Most neće biti u Vladi u kojoj će sjediti i Ivan Vrdoljak.

Osvrćući se na proslijeđena jamstva koja su zatražili od stranaka, rekao je kako ne traže ništa osim malog znaka 'da su spremni nešto promijeniti' jer u izvršnu vlast, koja za njih predstavlja vrstu poslovnog odnosa, neće ulaziti s onima koji ih 'žele prevariti i koji su neradnici'. 'Bili smo transparentni i korektni upravo prema njima koji su se pokazali izuzetno nekorektnima prema nama i građanima. Deset dana prije izbora proslijedili smo im ono što tražimo da bilo tko od njih pokaže da je spreman raditi za Hrvatsku. Vjerujem kako će nakon izbora izići stotinu članaka u kojima će se pokušavati srušiti ono što smo tražili od njih jer sada ne žele objasniti svojim biračima zašto ono što obećavaju neće promijeniti. Ali neće im to proći', poručio je Petrov.

Sindikatu Preporodu
koji je svim kandidatima uputio pismo hoće li i kako povećati plaće za šest posto, ponovili su svoj stari stav – u ovom trenutku zbog gospodarske situacije taj dio smatraju nerealnim. Kada se BDP poveća, porast će i plaće. 'Moramo pričekati da se zemlja oporavi pa će onda sigurno i plaće ići gore', odgovorio je sindikatu čelnik Mosta koji u proračunu želi izdvojiti i veća sredstva za obrazovanje koje treba uskladiti s potrebama tržišta rada. Zbog toga su, ponovili su, zagovarali i nastavak kurikularne reforme uz uvažavanje stručnih primjedaba.

Na predstavljanje kandidata Mosta NL u četvrtoj izbornoj jedinici u Osijeku čiji je nositelj nekadašnji gradski vijećnik Miroslav Šimić, pojavio se i osječki gradonačelnik Ivan Vrkić koji je Mostu izrazio dobrodošlicu u grad. 'Osjećao bih se nekorektno da to javno ne kažem, s Miroslavom Šimićem sam izvrsno surađivao. Meni ne trebaju bodovi, nego mi odgoj nalaže bez obzira jesmo li bili u koaliciji, radimo li zajedno ili ne, da mu zahvalim jer smo zajedno radili na velikom projektu razvoja grada Osijeka. U gradu Osijeku nemamo komplekse i svi koji rade za ovaj grad, on će im se odužiti', javno je pred članovima Mosta zahvalio Vrkić dok je Miroslav Šimić kratko poručio kako im je stalo do časti te pozvao građane da promatraju djela, a ne slušaju priče i ne gledaju naljepnice na ambalaži nego njezin sadržaj.

'Mislim kako je naš sadržaj vjerodostojnost, čestitost, poštenje i dobra namjera', rekao je.