evakuacija stanovništva

Izvanredno stanje u Rusiji: Ukrajinci dronom pogodili skladište oružja

07.09.2024 u 09:24

Bionic
Reading

Kako javlja ruska agencija RIA Novosti, u okrugu Ostrogožsk u Voronješkoj oblasti, nakon ukrajinskog napada dronovima došlo je do požara i detonacije eksplozivnih naprava. U okrugu je proglašeno izvanredno stanje, a vlasti evakuiraju stanovnike naselja u blizini napada, potvrdio je guverner Voronješke oblasti Aleksander Gusev na Telegramu

Hitne službe i lokalne vlasti djeluju na mjestu događaja. Prema prvim informacijama, nema ozlijeđenih civila. Na društvenim mrežama pojavile su se snimke koje prikazuju golem plamen i gust dim, a čuju se i detonacije.

Guverner je pozvao lokalno stanovništvo da se pridržava sigurnosnih mjera savjetujući da se ne približavaju mjestima požara i da sve sumnjive predmete prijave operativnim službama umjesto da ih diraju.

Ruski izvori tvrde da je požar izbio nakon što je oboreni ukrajinski dron pao na eksplozivne naprave i izazvao daljnje detonacije.

Ukrajinski izvori tvrde kako je pogođeno rusko skladište municije.

Podsjetimo, prošlog tjedna Rusija je izvela najsmrtonosniji napad na Ukrajinu ove godine. U napadu na Poltavu, prema ukrajinskim izvorima poginulo je 55, a ranjeno 328 ljudi. Ruski izvori rekli su kako je napad izveden kao odmazda za ukrajinske napade dronom, koji su u proteklom mjesecu postali sve učestaliji.

  • +9
Ukrajinski operateri dronova (ilustrativna galerija) Izvor: Profimedia / Autor: JOSE COLON / AFP / Profimedia