Chinese workshop part two

Chinese workshop part two

20.11.2012 u 17:17

Bionic
Reading

Radionica je trajala od 16:00 do 21:00 h, što će rijet' 5 sati! Gledajte i divite se :)

Gdje smo stali? Kod sjeckanja i cijeđenja kupusa i miješanja s mesnom smjesom.
Imali smo vegetarijanaca na radionici tako da smo umijesili još jedno punjenje; shitake, tofu, poriluk i kineski kupus.


Wang chekira Hoisin sos. Moram se pohvaliti kako me pohvalila za znalački odabir namirnica i soseva ;)


Moja vjerna čitateljica i gospel pjevačica Morana ne skida osmijeh s lica - jako voli kuhat' žena i sudjelovat' u ovakvim radionicama. Živila!


Wang stavlja začine u smjesu; sezamovo ulje, suncokretovo ulje, chilli, papar, sol i ...


... bjelanjak! Zinuli smo kad smo vidjeli kako odvaja bjelanjke od žutanjaka i pomislili kako se nismo toga i mi dosjetili


Vegetarijanci sjeckaju svoje namirnice


Točim svima čaj od ginsenga. Za snagu i okrjepu!


Koje su i meni itekako potrebne


Wang se ne zaustavlja i krećemo ...


... mijesit' tijesto. Bijelo, glatko brašno + voda


Malo je ljepljivo u početku


Kad se tijesto umijesi potrebno je odvojiti jedan manji dio i pretvoriti ga u duguljastu glistastu tvorevinu ;). Kao kad spremate njoke ...


... nasjeckati tijesto na manje komade - stvarno su njokasti


Stisnuti/spljoštiti svaki komadić dlanom


Razvaljati ga malenim valjkom


Staviti punjenje u sredinu


I stiskati/lijepiti po dužini. Izgleda jednostavno, ali vjerujte mi - nije


Prije kuhanja


Dva načina pripreme; jedan je u profi posudi za parenje dumplinga (treba je nauljiti, obložiti gazom na koju se onda polože okruglice), a drugi u loncu s kipućom vodom


Skuhane dumplinge, koje se tijekom kuhanja mora tri puta zaliti hladnom vodom (nikad kraja tom kuhanju!) i onda ih se izvadi, ocijedi i ...


... posluži u umaku od soja sosa i češnjaka. Naprimjer! Može i s malo chillija ili sweet chilli sosa


Nu parenoga dumplinga! Mljac!