Radionica je trajala od 16:00 do 21:00 h, što će rijet' 5 sati! Gledajte i divite se :)
Gdje smo stali? Kod sjeckanja i cijeđenja kupusa i miješanja s mesnom smjesom.
Imali smo vegetarijanaca na radionici tako da smo umijesili još jedno punjenje; shitake, tofu, poriluk i kineski kupus.
Wang chekira Hoisin sos. Moram se pohvaliti kako me pohvalila za znalački odabir namirnica i soseva ;)
Moja vjerna čitateljica i gospel pjevačica Morana ne skida osmijeh s lica - jako voli kuhat' žena i sudjelovat' u ovakvim radionicama. Živila!
Wang stavlja začine u smjesu; sezamovo ulje, suncokretovo ulje, chilli, papar, sol i ...
... bjelanjak! Zinuli smo kad smo vidjeli kako odvaja bjelanjke od žutanjaka i pomislili kako se nismo toga i mi dosjetili
Vegetarijanci sjeckaju svoje namirnice
Točim svima čaj od ginsenga. Za snagu i okrjepu!
Koje su i meni itekako potrebne
Wang se ne zaustavlja i krećemo ...
... mijesit' tijesto. Bijelo, glatko brašno + voda
Malo je ljepljivo u početku
Kad se tijesto umijesi potrebno je odvojiti jedan manji dio i pretvoriti ga u duguljastu glistastu tvorevinu ;). Kao kad spremate njoke ...
... nasjeckati tijesto na manje komade - stvarno su njokasti
Stisnuti/spljoštiti svaki komadić dlanom
Razvaljati ga malenim valjkom
Staviti punjenje u sredinu
I stiskati/lijepiti po dužini. Izgleda jednostavno, ali vjerujte mi - nije
Prije kuhanja
Dva načina pripreme; jedan je u profi posudi za parenje dumplinga (treba je nauljiti, obložiti gazom na koju se onda polože okruglice), a drugi u loncu s kipućom vodom
Skuhane dumplinge, koje se tijekom kuhanja mora tri puta zaliti hladnom vodom (nikad kraja tom kuhanju!) i onda ih se izvadi, ocijedi i ...
... posluži u umaku od soja sosa i češnjaka. Naprimjer! Može i s malo chillija ili sweet chilli sosa
Nu parenoga dumplinga! Mljac!