3:0 U VINKOVCIMA

Cibalia slavila, Rijeci preostaje borba za život

29.04.2012 u 18:45

Bionic
Reading

Nogometaši Cibalije na svom su stadionu svladali Rijeku 2:0 i tako se približili četvrtoplasiranom Splitu na samo bod. S druge strane i nakon gostovanja u Vinkovcima nastavlja se agonija Rijeke koja je i dalje u vrlo nezavidnoj situaciji i u borbi za prvoligaški opstanak

U posljednjoj utakmici 28. kola MAXtv Prve lige Cibalija je na svom stadionu u Vinkovcima pobijedila Rijeku 2:0 i tako ostala u borbi za osvajanjem četvrtog mjesta na kraju prvenstva. Za razliku od vinkovačkog sastava, pred Rijekom su teški dani. Gostovanjem i Vinkovcima imali su priliku krenuti putem spasa, no igrači trenera Skočića lošom predstavom prvenstveno u prvom poluvremenu sve su uprskali te su na kraju zasluženo poraženi u Vinkovcima.

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo domaćem sastavu. Cibalija je napadala sa svih strana, a opasnosti po gol Rijeke sijevale su svako malo pa je tako već u devetoj minuti Pavličić glavom tukao, ali se ispriječila stativa, da bi u 26. Kresinger ušao u šesnaesterac Rijeke, no u posljednji trenutak mu je u udarac ušao Lisjak.

Samo minutu kasnije Cibalija je povela nakon krasne akcije, a strijelac je bio Koledić. Tri minute kasnije nakon velike pogreške gostujućeg golmana Mazalović iz blizine glavom povisuje prednost vinkovačkog sastava.

U nastavku utakmice gosti su se ipak malo 'probudili iz sna', no njihovi napadi nisu bili niti točni niti konkretni tako da nisu niti jednom uspjeli opasnije zaprijetiti golu Cibalije. Domaćini su pak rutinski održavali svoju prednost te na kraju i slavili.