JOSIPOVIĆ S KOMADINOM

'Čim odlazi važan ministar onda jest riječ o krizi Vlade'

08.05.2014 u 13:55

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas kako smjena ministra financija Slavka Linića govori o tome da se radi o 'svojevrsnoj krizi Vlade'

'Čim odlazi važan ministar onda jest riječ o svojevrsnoj krizi, ali izborom novog ministra Vlada će nastaviti svoj posao', rekao je Josipović. Predsjednik je ocijenio kako su zahtjevi za prijevremenim izborima 'dio demokracije'. 'Oporba želi prijevremene izbore, a vladajući se oslanjaju na parlamentarnu situaciju. Prema tome, parlamentarna situacija je ta koja odlučuje hoće li i kada će biti izbori', rekao je.


Josipović nije želio komentirati stanje u SDP-u, njegovoj bivšoj stranci. 'Ne komentiram stranačke odnose', istaknuo je predsjednik u Opatiji gdje je zajedno s potpredsjednikom SDP-a i primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom bio na otvaranju međunarodnog znanstveno-stručnog kongresa o turizmu.

Komadina je rekao da su jučer na sjednici predsjedništva stranke imali opsežnu raspravu ne samo o stanju u stranci nego i okolnostima vođenja države, kao odgovorna i stožerna stranka koalicije. 'Dogovor je da se maskimalno posvetimo ostvarenju što boljih rezultata stranke i koalicije na europskim izborima, koristeći sve stranačke kapacitete i energiju ljudi u stranci', rekao je.

Komadina nije želio govoriti o tome što će biti sa SDP-om nakon izbora za EU parlament. 'O tome ćemo nakon europskih izbora', rekao je.