GLAS KONCILA O UHIĆENJIMA

Crkva stala iza Sanadera i Merčepa

16.12.2010 u 11:08

Bionic
Reading

U najnovijem komentaru katoličkog tjednika Glas Koncila urednik Ivan Miklenić piše da su skidanjem saborskog imuniteta i nalogom za uhićenje bivšeg premijera Ive Sanadera 'još jednom marginalizirani bitni legalni i legitimni interesi hrvatskoga naroda'

On smatra da je sve to oko Sanadera 'odvraćanje pozornosti od životnih pitanja'. Miklenić uz to tvrdi da je pokretanje službene istrage tempirano u pomno izabran trenutak - upravo na dan 11. obljetnice smrti prvoga hrvatskog

predsjednika, dr. Franje Tuđmana.

'Tako je procesu tzv. detuđmanizacije, koja ujedno znači i slabljenje, čak i razaranje hrvatske državotvornosti, smišljenim odvraćanjem pozornosti od njegova djela dodan još jedan prilog', ističe komentator te navodi što je sve ostalo zasjenjeno toga dana.

Među inim stvarima je privođenje Tomislava Merčepa, za kojeg Miklenić samo kaže da je 'teško bolestan branitelj', dodajući da je ratni pomoćnik ministra unutarnjih poslova uskoro i završio u bolnici.

Kao i kada se hvatalo Mirka Norca, predstavnici Crkve zbore o 'selektivnim hapšenjima', pa i sada glavni urednik Glasa Koncila piše da je 'ozbiljan problem kad se u mnoštvu zločina koji su se nažalost dogodili u smišljenoj agresiji i u neprimjerenoj obrani selektivno pristupa tom pitanju, bez dovoljnoga uzimanja u obzir okolnosti'.