NIJE SE DUGO NEĆKAO

Damir Krstičević prelomio: Ostaje ministar obrane!

24.07.2017 u 12:05

Bionic
Reading

Damir Krstičević ostaje ministar obrane! Krstičević je definitivno prelomio i odlučio nastaviti obnašati važnu funkciju ministra obrane

Iako je prije tri dana rekao da ide na sedmodnevni odmor nakon kojeg će odlučiti hoće li ustrajati u ostavci, odluku je donio znatno prije. Očito su pritisci da ostane bili preveliki jer su protiv njegove ostavke odlučno ustali i predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, a podršku mu je dao i general Ante Gotovina.

'Nakon brojnih razgovora s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem odlučio sam da ću nastaviti obnašati dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra obrane. Javnosti su poznati razlozi zbog kojih sam ponudio svoju ostavku, već sam ih više puta javno obrazložio i želim odlučno demantirati bilo kakav drugi skriveni razlog ili motiv', izjavio je Krstičević vezano za ponuđenu ostavku na dužnost ministra obrane i potpredsjednika Vlade.

Krstičević je kazao da su pripadnici Oružanih snaga sa svim gasiteljima uz nadljudske napore obavili ogroman posao u obrani od katastrofalnog požara te im zahvalio od srca.

'Proteklih dana zvali su me pripadnici HV-a, kolege generali i ministri, međutim posebno sam zahvalan predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na bezrezervnoj potpori ne samo meni, nego - što je još važnije - svim projektima koje sam sa svojim timom pokrenuo u svrhu jačanja Oružanih snaga Republike Hrvatske te izgradnje boljeg i učinkovitijeg sustava domovinske sigurnosti. Upravo je ta potpora razlog ove moje odluke', naglasio je Krstičević.

Ministar je kazao i da mu je čast biti na čelu Ministarstva obrane sa svojim timom te u suradnji s drugim ministarstvima i predsjednicom Republike i vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga Kolindom Grabar Kitarović nastaviti velike projekte od iznimne važnosti za jačanje Oružanih snaga, sigurnosti, prosperiteta i gospodarskog razvoja Republike Hrvatske.

Plenković na požarištu iznad Podstrane Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Krstičević je podnio ostavku prije šest dana, nakon što je predsjednica kazala da je vojska kasno stigla u pomoć vatrogascima koji su se borili s golemom vatrenom stihijom u okolici Splita. 

Nakon što se predsjednica ubrzo povukla i kazala da kritika nije bila usmjerena u pravcu ministra obrane i da ona apsolutno ne prihvaća njegovu ostavku Krstičević je opozvao neopozivu ostavku kazavši da je htio prodrmati sustav. No ubrzo se predomislio i rekao da ostaje pri ostavci te da će ostati ministar obrane dok ga ne razriješi Hrvatski sabor, iako to nije posao Sabora, već premijera, a bili smo svjedoci situacije kada je Plenković otpustio Mostove ministre iz Vlade. U javnosti se počelo sve glasnije govoriti o velikom sukobu između predsjednice i premijera koji se prelomio na Krstičeviću.

Nakon što je premijer kategorički odbijao uopće spominjati Krstičevićevu ostavku, poručivši da je ona bila više medijska nego stvarna, Krstičević je kazao da ide na odmor i da će po povratku odlučiti ostaje li ministar obrane. Sada konačno izgleda da se ministar sabrao i odlučio nastaviti s poslom.