... u Buzetu, na rijeci, sa slamnatim stolovima i jednom nadasve romantičnom ljuljačkom :). Hrana? Vrijednih mu ručica djelo, svježa, slasna, jednostavna, uberukusna! Voli čovjek kuhat' i ... ma baš voli :)
Nastavak priče skitam se, jedem i pijem po Istri, događa se nakon Katarinine večere i nastavka koji je završio u ranojutarnjim satima pa rezultirao sjedenjem na kavama po Puli čitavo poslijepodne. Teško bilo ;). Šumeći Aspirin C je čudo!
Elem, nakon što sam curama nabrala doručak iz vrta ...
... popila svoju prvu, tradicionalnu Pašaretu u Cvajneru, krenusmo k Danijelu ...
... u Old River Steak House na rijeci Mirni
Njegova priča je jedna od onih za pričanje u kriznim životnim situacijama kada naizgled racionalan čovjek bude spreman na radikalno mijenjanje života svog.
Naime, Danijel je Old River Steak House unajmio nakon jedne istarske veselice,
tipaa - s danas na sutra! Radio čovjek normalan pos'o od devetdopet i onda jedan dan dao otkaz i unajmio Old River Steak House u Buzetu
Kuha oduvijek i obožava hranu, ali nikada nije kuhao za više od 10 ljudi do tada!
U Old Riveru naslijedio je kuhara, konobara i tetu koja radi domaću paštu
S kuharom se vrlo brzo razišao, pa je nakon što je kuhar napustio lokal odsjedio par sati sam u kuhinji i - plakao.
Ali kako to obično biva kad napravite ultrahrabar i pomalo luckast potez u životu prati vas neka dobra sreća. Iako, sa srećom dolazi i puuuno rada :)
Tako je Danijel radio, učio, griješio, pa onda i činio lude pomake, konzultirao prijatelje kuhare uživo, ali i na Youtube-u i ... skužio spiku! Sada kuha k'o veliki!
Čak mu i Ana Ugarković šalje prijatelje na ručkove/večere, jer je probala njegovu spizu i oduševila se!
Digresija: piće dobrodošlice; medica s propolisom protiv mamurluka ;)
Isto se dogodilo i nama! Uspio nas je zabaviti, ...
... nahraniti i ...
... zadiviti :). Jana meditira nad pljukancima s ...
... tartufima
Moja malenkost uživa u istarskom pršutu dok mi se iza leđa belji kuvarica koju sam neki dan nahvalila. Prasica! :)
Prvi slijed; carpacio od bifteka na rikoli, s Grana Padanom i reduciranim aceto balsamicom s malinama i jagodama
Domaći kruh od tete koja spravlja i domaću tjesteninu
A preko carpacia fino klizi Geržinićev Rose
Drugi slijed bili su pljukanci s tartufima, a nakon njega ramsteak na prepečenoj palenti s preprženom pancetom :P
Desert prvi: sladoled od vanilije s komadićima tartufa, začinjen maslinovim uljem. Hvala Ti Danijele što stavljaš tartufe u sladoled i ondak ga nazivaš sladoledom s tartufima, jer neki Dobrim Restoranima nagrađeni restorani pod sladoled s tartufima prodaju sladoled od vanilije preliven s maslinovim uljem s okusom tartufa! Sram ih bilo!
Desert drugi: sladoled od vanilije s krokantom od kikirikija nakon kojega su ...
... curke podivljale ;)!
A ja sam uhvaćena u pokušaju krađe sušenih latica jestivih cvjetova! Sramota! :)
I za kraj; stvar koja zatvara sve dobre tulume ;)
(koju je isfurao Vjerkas, prijatelj Tony Tonea, inače DJ u zagrebačkom Spunku)