zakonska mogućnost

Bivši župan Dekanić traži povratak na stari posao u Hrvatskim šumama

28.06.2024 u 09:00

Bionic
Reading

Bivši vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, koji je nedavno nakon prometne nesreće podnio ostavku, u potrazi je za novim poslom

Kako su za 24sata potvrdili iz Hrvatskih šuma, Dekanić je podnio zahtjev za povratak na posao u tu državnu tvrtku.

Dekanić je, prije nego što je postao župan, radio za Hrvatske šume, točnije bio je voditelj Uprave šuma Podružnice Vinkovci. Prema Zakonu o obvezama i pravima državnih dužnosnika, dužnosnici se imaju pravo vratiti na radno mjesto na kojem su radili ranije ili na druge odgovarajuće poslove, a Dekanić je tu mogućnost odlučio iskoristiti.

'Hrvatske šume d.o.o. njegov će zahtjev razmotriti i riješiti u propisanom zakonskom roku, o čemu ćemo na vrijeme obavijestiti javnost', kazali su iz Hrvatskih šuma. Rok za donošenje odluke o Dekanićevom povratku u Hrvatske šume je 45 dana.

Damir Dekanić Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorović

Podsjetimo, Dekanić je podnio ostavku na mjestu vukovarsko-srijemskog župana nakon što je otkriveno da je imao još jednu prometnu nesreću. Do nesreće je došlo na vinkovačkoj obilaznici, a kako je policija objavila krivac za nesreću bio je upravo Dekanić koji je u krvi imao 0,84 promila alkohola.

Ostavku od Dekanića zatražio je odmah i stranački šef Andrej Plenković. Naime, ovo nije bilo Dekaniću prvi put da je pijan izazvao nesreću. Uoči Uskrsa 2022. godine se pijan (1,44 promila) službenim automobilom zabio u parkirano vozilo, no svjedoke je nagovorio da kažu da ništa nisu vidjeli, dok je policiju pokušao uvjeriti da je za volanom bio njegov rođak Krešimir Bičanić.

sve osim nogometa

Učitavanje...