VRATILI SE BOYSI

Dinamo lako svladao uskrsli Varteks

17.09.2011 u 21:50

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama na svom su travnjaku s uvjerljivih 7:0 (2:0) svladali goste iz Varaždina. Osim golijade dvoboj je obilježio i povratak Bad Blue Boysa na maksimirske tribine

Na sjevernoj tribini okupilo se oko 3.000 (ukupno na stadionu oko šest) bučnih i složnih navijača koji su se vratili na svoj stadion nakon jednogodišnjeg izbivanja. Na terenu je Kruno Jrčić poslao samo četiri (Vida, Ibanez, Kovačić, Badelj) prvotimca iz dvoboja s Realom, te im dodao Lončarića, Vrsaljka, Šimunića, Pokrivača, Šituma, Beqiraja i Krstanovića

Na samom početku Varaždin, ili NK Varteks kako je pisalo na službenom semaforu, je istaknuo određene napadačke ambicije, no ubrzo se utakmica okrenula samo u jednom smjeru. Prema nesigurnom gostujućem vrataru Krklecu. Prvi gol je primio u 17. minuti kada je s druge stative pogodio Pokrivač, a drugi tri minute prije odmora kada je pacerski primio dalekometni Ibanezov šut.

Kanonada se nastavila. Već nakon dvije minute nastavka Kovačić je dodao Beqiraju za 3:0, a pet minuta poslije Kovačić je pogodio izrvano iz slobodnog udarca. Zbog tog prekršaja gosti su ostali (Barišić) s igračem manje zbog prekršaja zadnjeg igrača. U 61. minuti petardu u mrežu gostiju zaokružio je Ibanez golom od stative. Razlika u klasi je sasvim evidentna.

Boysi su bučno odradili svih 90 minuta dvoboja, na trenutke su izgledali zaista impresivno. Zabranjenih upaljenih baklji bilo je puno ali, s iznimkom jedne, nisu ubacivane prema terenu, a zamjeriti im se može i jedna petarda koja je puknula blizu mladog dinamovca zaduženog za skupljanje lopti.

Na stadion su došli zajednički, tako su s njega i otišli i upisali upečatljiv povratak. Vrijeđali su klupskog izvršnog predjednika, a igrači nakon postignutih golova nisu išli prema njima već u suprotnom smjeru. Izvijesili su transparente 'Dinamo svetinja', 'Mamiću odlazi' i 'Nema kompromisa'. Nakon dvoboja igrači su već krenuli prema svlačionici, a onda je Mateo Kovačić sam krenuo pozdraviti sjever, na što je za njim krenulo još nekoliko suigrača koji su zaradili gromoglasan pljesak i skandiranje.

Prilika je bilo još, a šesti gol zabio je Pedro Morales u 84. minuti. Tako je Čileanac uljepšao svoj povratak na terene, a debitirao je i stoper Ante Puljić. Sedmi je djelo Krstanovića nakon još jedne lijepe akcije mladog kapetana Kovačića.

Dinamu u srijedu slijedi dvoboj prvog kola kupa, a idućeg vikenda 'gostuju' kod Lokomotive na Maksimiru.