SUKOB S LINIĆEM

Drugovi izvrijeđali Jovanovića da je izdajica Rijeke

05.06.2014 u 21:52

Bionic
Reading

Članovi Gradskog odbora SDP-a Rijeke jednoglasno su večeras zaključili da će u subotu glasati protiv isključivanja Slavka Linića iz stranke. No ministar Željko Jovanović bijesno je izjurio sa sastanka na Korzu, nakon što se posvađao sa Slavkom Linićem, unio mu se u lice optužujući ga da šteti stranci, te uz psovku otišao sa sastanka, javlja Novi list

Jovanović nema pravo na glasa jer nije član Gradskog odbora, te je na sjednici bio kao član gradskog Predsjedništva.

'Nakon što ga je dio članova izvrijeđao da je izdajica Rijeke te mu se još pogrdnijim riječima obratio, on je napao Linića da laže i šteti stranci, te izjurio van, bez izjava novinarima koji su vrebali pred SDP-om', piše Novi list, dodajući da da je Jovanović otišao nakon što je postalo jasno da bi sjednica mogla završiti možda i fizičkim obračunom. Uoči sjednice, koja je počela u 18 sati, Željko Jovanović rekao je da očekuje 'kvalitetnu raspravu, kao i uvijek'.

Rat u SDP-u koji je podijeljeniji nego ikada, ide prema vrhuncu. Uoči subotnje sjednice Glavnog odbora stranke koji treba potvrditi ili ne odluku Predsjedništva pod kontrolom šefa stranke o isključenju Slavka Linića, većina viđenijih SDP-ovaca ne zauzima strane.

Zoranu Milanoviću
i ostalim članovima koji Linića žele izbaciti iz stranke danas se obratio Vojko Obersnel, rekavši da se srami takve odluke Predsjedništva kao dugogodišnji član SDP-a.

U otvoreni rat s vrhom SDP-a ostali su riječki članovi već krenuli. Preko Facebooka Zoranu Milanoviću jasno poručuju da su protiv njega i protiv odluke o Linićevu izbacivanju.

'Mislim da je ovo samo otvaranje još jednog problema i još jedan udarac SDP-u, a ne rješavanje problema koji očito postoji. S obzirom na rezultate nedavno završenih izbora za Europski parlament, s obzirom na sve ovo što se dešava iskreno sam zabrinut za budućnost SDP-a', rekao je Obersnel.

Više o toj temi možete doznati ovdje