VELIKI ZAOKRET

Ekumenski i carigradski patrijarh Bartolomej dolazi u Jasenovac

02.09.2016 u 13:15

Bionic
Reading

U subotu, 10. rujna Jasenovac će posjetiti ekumenski i carigradski patrijarh Bartolomej, potvrđeno je portalu Autograf.hr iz ureda eparhije pakračko-slavonske

Očekuje se da će posjet tom logoru smrti imati nesagledive i pozitivne posljedice. Jedna od njih bi, piše Autograf.hr bila i ta da kada dođe trenutak da Papa pohodi Srbiju, i sam kao i Bartolomej, pohodi, pa i u maksimalnoj tišini i bez ikakve pompe, mjesto i manastir te prostor logora Jasenovac.

Program posjeta Bartolomeja Hrvatskoj (a možda i Bosni i Hercegovini) još nije dogotovljen, dogovara se u hodu. Da će gospodin Bartolomej doći u Jasenovac, saznalo se upravo sada i iznenadilo je episkopa gospodina Jovana Ćulibrka, i dakako, uvelike ga razveselilo. Gospodin Jovan poslao je pozive patrijarsima i Bartolomej se prvi javio.

Razumljivo je, taj će se dan u Jasenovcu i u vladikinom hramu u Pakracu, gdje će Bartolomej slaviti svetu liturgiju, naći i sve vladike Srpske pravoslavne crkve s patrijarhom Irinejom na čelu.

Za sada se zna da bi Bartolomej trebao sletjeti u Zagreb 8. rujna popodne i biti na koktelu koji će se njemu u čast održati u organizaciji mitropolita Porfirija Perića.