OTVOREN URED

Europski parlament došao u Hrvatsku

22.03.2013 u 12:47

Bionic
Reading

Ured za informiranje Europskog parlamenta tiho je krajem veljače započeo s radom u Hrvatskoj, budući da će naša zemlja postati punopravna članica Europske unije 1. srpnja 2013. godine

Nakon ulaska Hrvatske u EU zatvorit će se Delegacija Europske unije u Hrvatskoj, koju je posljednjih godina vodio veleposlanik Paul Vandoren, a osim Ureda za informiranje Europskog parlamenta počet će s radom i Ured Europske komisije u Hrvatskoj.

Ured za informiranje Europskog parlamenta vodit će Violeta Simeonova Staničić koja u Zagreb dolazi s iskustvom vođenja istog takvog ureda u Bugarskoj. Odnosi s medijima povjereni su Jasni Marić Krajačić i Andreji Čović Vidović.

Zadatak Ureda za informiranje Europskog parlamenta jest organiziranje različitih događanja vezanih uz europsku tematiku, kao i informiranje o aktualnim događanjima Europskog parlamenta. U mjesecima nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju i Ured Europskog parlamenta trebao bi proći konačnu lokaciju na kojoj će biti smješten, a koja će biti negdje u centru Zagreba. Funkcionirat će po principu otvorena javnog prostora i bit će pri ruci svima koji imaju pitanja o događanjima u Europskoj uniji. 

Preko Ureda za informiranje moći će se sudjelovati u raznim projektima i programima Europskog parlamenta. Tako će, između ostaloga, biti izabrane četiri hrvatske škole čiji će učenici sudjelovati u simulaciji rada europskih institucija, ali radit će se i informirati i o mnogim drugim projektima.