NEĆE DUGO

Evo kakav nas dan čeka nakon kišnog jutra i magle

10.10.2017 u 07:40

Bionic
Reading

U većini zemlje jutro je došlo popraćeno kišom i mjestimičnom grmljavinom, što će se tijekom dana promijeniti. Od sredine tjedna čekaju nas lijepe vijesti...

Promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, češćom u prvom dijelu dana, glasi prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak. 

Ponajprije na sjevernom Jadranu mogući su i lokalni pljuskovi s grmljavinom. Ujutro je u unutrašnjosti ponegdje moguća kratkotrajna magla, uglavnom u kotlinama.

Vjetar slab, u gorju do umjeren jugozapadni, a na Jadranu slabo i umjereno jugo, još ujutro uz obalu i bura. Najviša dnevna temperatura na kopnu od 14 do 19, na Jadranu između 18 i 23 stupnjeva.

Vrijeme 10.10. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U Zagrebu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. U prvom dijelu dana oblačnije, a još može pasti i malo kiše. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 18 Celzijevaca.

  • +2
Lijepo vrijeme dočekalo je turiste u Dubrovniku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Sunčano vrijeme uz dnevni maksimum od 19 stupnjeva predviđa se za Split, bez promjena u ostatku tjedna. Temperatura će za vikend u Splitu dosegnuti 23 Celzijevca, a slično je i na ostatku juga zemlje.

U Osijeku kiša i jutarnja temperatura od šest stupnjeva, koja će tijekom dana doseći 13. Od srijede poboljšanje i porast temperature, s vrhuncem za vikend.

Kiša je probudila i Riječane, uz temperaturu od 13 Celzijevaca. Tijekom dana temepratura će porasti na 16 stupnjeva, a kao i u Osijeku, poboljšanje se očekuje od srijede, dok se za vikend predviđa sunčano i toplo vrijeme s temperaturama od 21 stupanj.

Gospić s 5 stupnjeva zabilježenih u utorak ujutro, tijekom dana dočekat će i deset stupnjeva više, a za ostatak tjedna vrijedi prognoza kao i u većini zemlje - sunce i temperatura zraka iznad 20 stupnjeva.

Biometeorološke prilike će zbog približavanja ciklone biti nepovoljne. Zbog toga bi meteoropati mogli biti razdražljivi i patiti od glavobolje i bolova na mjestima ranijih ozljeda. Pojačani bolovi mogući su i kod ljudi s poteškoćama lokomotornog sustava te kod vaskulatnih bolesnika. Nepovoljan vremenski utjecaj će biti slabije izražen na Jadranu.